Pufuleții sunt făcuți din porumb și tocmai de aceea mulți au impresia că reprezintă o gustare sănătoasă, însă Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România atrage atenția asupra ingredientelor periculoase din pufuleți.
Jurnalistul Dragoș Pătraru a vorbit recent despre ce efecte dramatice poate avea consumul excesiv de pufuleți asupra sănătății.
„Asociatia pentru Protecția Consumatorilor din Romania a testat 32 tipuri de pufuleți și a ajuns la următoarele concluzii. 59% din produsele analizate conțin o cantitate mai mare de 5 grame acizi grași saturați, astfel de produse nu sunt recomandate copiilor”, a declarat Dragoș Pătraru.
Cel mai grav e faptul că pufuleții sunt consumați de multe ori și de copii, părinții considerând că reprezintă o gustare sănătoasă.
„Dă-o încolo! E enorm totuși. Pentru ceva care le dăm copiilor. 34% din produsele analizate conțin sare iodată! 31% din produsele analizate conţin între 2 grame de sare şi 3 grame de sare per 100 grame produs! Sigur că sportivii de performanță au nevoie de mai mult pentru că depun efort intens, transpiră și sigur găsiți la tot pasul idioți care spun că puteți să băgați câtă sare vreți în voi”, a afirmat Dragoș Pătraru, potrivit Gândul.
Extractul de drojdie conține acid glutamic sau glutamat de sodiu folosit pentru a da o aromă sărată. Nu e un ingredient sigur deloc fiindcă poate provoca alergii sau chiar afecțiuni ale glandelor endocrine. Prin urmare, specialiștii nu recomandă consumul de pufuleți, mai ales în cazul copiilor.
Citește și Alertă în magazine: Pâinea unui mare retailer, retrasă din vânzare din cauza contaminării!
„Pufuleţii constituie una din gustările cele mai apreciate de către copii, dar, din păcate, foarte puţini părinţi cunosc faptul că există sortimente de pufuleţi cu o încărcătură chimică foarte mare, constituită din potenţiatori de gust şi arome, coloranţi, acidifianţi, emulsifianţi şi arome sintetice. Pufuleţii sunt produse hipercalorice, cu un conţinut ridicat de grăsimi saturate şi sare, fapt care nu-i recomandă să facă parte din alimentaţia copiilor, a femeilor însărcinate şi a celor care suferă de boli cardiovasculare, renale şi sindrom metabolic”, a spus Conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC, în 2017.