Mulți dintre angajați creează conexiuni la locul de muncă, multe dintre acestea ducând la prietenii de lungă durată. Însă, în unele cazuri, lucrurile merg mai bine decât se credeau, iar din colegi de muncă și prieteni se ajunge la relație de cuplu, scrie businessmagazin.ro.
Chiar și directoarea unei multinaționale are o astfel de relație în momentul actual. Aceasta părăsește locul de muncă la intervale bine stabilite față de un coleg, în timp ce acesta o așteaptă cu mașina în locuri stabilite.
Alții își iau concediu în perioade asemănătoare, dar, din neatenție, își pun poze pe rețelele de socializare. Nu poate fi doar o coincidență, nu?
În marea majoritate a cazurilor, acest gen de relații nu este făcut public din cauza politicilor companiilor care nu acceptă cupluri la locul de muncă. Un alt factor este reprezentat de colegii mult prea curioși care doresc să afle detalii din viața amoroasă a cuplului, neștiind că acele întrebări duc către inconfortabilitate.
Mai citește și: O pensionară din Brăila a sunat anul trecut de 11.000 de ori la 112: „Am bătut recordul!”
Mulți dintre cei implicați în relații care au început la locul de muncă nu doresc să își facă publică relația. Asta deși toți colegii bănuiesc atunci când doi colegi se plac și există mult mai mult între ei.
Colegii vorbesc în pauzele de țigară sau în pauza de masă despre aceștia, totul fiind un clișeu. Însă foarte puțini recunosc că ai lor colegi au dreptate. Un studiu arată că oamenii mint în legătură cu relații de la birou mai mult decât în legătură cu cantitățile de alcool pe care le consumă.
Statisticile arată că fenomenul este răspândit la nivel global. În momentul în care unul dintre ei părăsește locul de muncă, sau, rareori, amândoi, abia atunci totul iese la iveală iar colegii au confirmarea faptului că au avut dreptate iar intuiția nu i-a trădat.
Peste 25% dintre cei care au avut o relație începută la locul de muncă au ajuns să se căsătorească și să formeze o familie. Ponderea în rândul femeilor este de 28 la sută, în timp ce în rândul bărbaților procentul este de doar 20%.
Te-ar mai putea interesa și: Modificări pentru elevi. Nota la purtare depinde de prezența la școală. Câte absențe mai pot motiva părinții