Constantin Boromiz a reuşit să construiască imperiul Boromir din banii primiţi de la nuntă, în urmă cu mai bine de trei decenii. Bărbatul a riscat tot alături de familie, însă ce a reuşit este de-a dreptul impresionant, potrivit bugetul.ro.
Boromir avea o cifră de afaceri de 160 de milioane de euro, doar în anul 2023, acţionarii având ca obiectiv să atingă pragul de 500 milioane euro.
Te-ar putea interesa și: Topul celor mai bogați și discreți oameni de afaceri din România. Mulți dintre ei nu sunt cunoscuți publicului dar au în spate imperii
foto: Boromir
Boromiz a realizat afacerea cu banii primiți în dar de la nuntă, un împrumut bancar și prin asocierea cu alți membri ai familie, plus un prieten adus la deschiderea afacerii, în 1991.
Numele firmei este explicat astfel: „Boro” de la numele de familie, „mi” de la prenumele prietenului său Mircea Ureche (unul dintre fondatori) iar „r-ul” de la final de la România.
„Începutul carierei mele în afaceri s-a realizat în anul 1991, în momentul în care am demisionat de la întreprinderea la care lucrăm. Ideea de la care am plecat a fost aceea de a câştiga salariul minim de inginer şi bineînţeles de a face o afacere bună, profitabilă la care s-au adăugat în mod continuu căutări şi nenumărate teste de afacere.
Drumul meu în afaceri a fost realizat cu ajutorul banilor de la nuntă, la care s-au adăugat împrumuturile de la părinţi, de la rude, de la prieteni şi de asemenea zeci de împrumuturi bancare”, povesteşte Constantin Boromiz.
Constantin Boromiz a construit o moară la Râmnicu Vâlcea cu o capacitate de producție de 24 de tone pe zi. Un an mai târziu, a dublat capacitatea, astfel ca până în 1996 moara să macine până la 100 de tone de cereale pe zi. Ulterior, încetul cu încetul, și-a extins produsele de panificație.
„Reprezint a patra generaţie de morari: străbunicul, bunicul, tatăl şi, în cele din urmă, eu. Tatăl meu a deţinut o moară privată în Tara Lovistei, iar toate resursele pe care le-am avut la momentul respectiv au fost investite din aproape în aproape în fiecare afacere.
În buzunar, pot să spun că nu am păstrat niciodată nici măcar bani de cafea.
Înainte de a face primul milion de dolari a fost nevoie de multe investiţii, multe rulaje şi multe credite. Pot spune că în anul 1997 am realizat primul milion de dolari profit”, afirma acţionarul Boromir.
Te-ar putea interesa și: Afaceri de peste 32,6 milioane de lei ale unor ucraineni. Compania e pe piața din România de doar 2 ani!