- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Decizia de la Uniunea Europeană care le pune bețe în roate românilor. Ce nu mai au voie să facă cei ce locuiesc la curte

26 Jun, 12:59 • Cornel Ghimeșan
Românii care locuiesc la curte vor avea parte de schimbări la care nu se așteptau. Uniunea Europeană a adoptat o nouă directivă cu impact imens asupra aproximativ 3,5 de milioane de gospodării din țară. Despre ce este vorba.
Decizia de la Uniunea Europeană care le pune bețe în roate românilor. Ce nu mai au voie să facă cei ce locuiesc la curte

Uniunea Europeană a adoptat o altă directivă ce va avea impact asupra nenumărate gospodării din România.

Citește și Republica Moldova și Ucraina încep oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Ce condiții mai trebuie să îndeplinească

Conform noilor reguli, începând din anul 2030, sobele tradiționale pe lemn vor fi interzise. Motivul? Se încearcă promovarea metodelor de încălzire mai sustenabile cu mediul.

Decizia aceasta face parte din Strategia Energetică a României pentru perioada 2035-2050 ce și-a propus să pună accent pe tehnologii de încălzire mai eficiente și, în mod clar, mai puțin poluante.

Astfel, în conformitate cu directivele Uniunii Europene, sobele pe bază de biomasă sau paleți,  pompele de căldură și branșarea la rețeaua de gaze naturale sunt alternativele ce li se recomandă românilor ce locuiesc la curte.

În cazul în care te afli în această situație, trebuie să știi că pompele de căldură sunt considerate o alternativă ideală potrivit noilor reguli, mai ales pentru că acestea sunt capabile să extragă căldură din preajmă, adică din aer, sol sau ape subterane și să o transfere în case, pentru apă caldă și încălzire.

Mai mult decât atât, dispozitivele despre care vorbim nu ard combustibili fosili, pentru că au un impact redus asupra mediului înconjurător și oferă, printre altele, și un randament energetic ridicat comparativ cu sistemele tradiționale.

De altfel, toate cele menționate anterior vor fi susținute financiar de Uniunea Europeană, care estimează alocarea a aproximativ 86,7 miliarde de euro până în 2050 pentru instalarea pompelor de căldură în toată Europa.

Te-ar putea interesa și Decizia luată de UE care e obligatorie pentru toți românii. De când intră în vigoare

Astfel, începând cu anul 2026, țara noastră va avea acces la Fondul pentru atenuarea impactului social al schimbărilor climatice, ce este menit sprijinirii decarbonizării răcirii clădirilor și încălzirii, conform Gândul.ro.

Uniunea Europeană vine cu schimbări schimbări pentru români

Printre altele, nu este vorba doar despre protejarea mediului, ci și a oamenilor. La începutul acestui an, o casă în stil tradițional din satul Rușii-Mănăstioara, comuna Udești, a fost parțial distrusă de incendiu.

Atunci, pompierii au ajuns foarte repede la fața locului alături de echipajele de la serviciile voluntare.

Pompierii au transmis că a fost foarte greu să stingă focul, care au ars din temelii casa, lăsând în urmă pagube imense. Valoarea prejudiciului casei a fost estimată de către proprietar la aproape 150.000 de euro, mai ales pentru că gospodăria nu era asigurată, conform Monitorulsv.ro.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult