Romanian
 - 
ro
Diverse

Decizia radicală a Coca-Cola în România. Prețurile băuturii răcoritoare cresc!

08 Mar, 12:01 • Bugiu ⁠Ana Maria
Coca-Cola va crește prețurile în România din cauza inflației și fluctuațiilor prețurilor materii prime. Compania se confruntă cu provocări suplimentare, inclusiv condițiile meteorologice extreme și concurența crescută pe piața online.
Decizia radicală a Coca-Cola în România. Prețurile băuturii răcoritoare cresc!

În 2025, prețurile băuturilor Coca-Cola vor suferi modificări semnificative, ca urmare a unui cumul de factori economici și de piață, atât la nivel global, cât și local. În 2024, compania a înregistrat o stagnare a vânzărilor, însă veniturile au crescut cu 3%, în mare parte datorită majorării prețurilor. Coca-Cola avertizează că inflația ridicată și condițiile meteorologice vor afecta disponibilitatea materiilor prime, ceea ce va duce la creșterea costurilor și implicit la o scumpire inevitabilă a produselor sale în 2025, potrivit bugetul.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Un colos economic american, furnizor pentru Coca-Cola și Nestle, a semnat cu Agrana, cel mai mare producător de zahăr din România

Decizia radicală a Coca-Cola în România. Prețurile băuturii răcoritoare cresc!

În 2024, Coca-Cola a vândut aproximativ 33,7 miliarde de unități la nivel mondial, față de 33,3 miliarde în 2023. De asemenea, băuturile carbogazoase au reprezentat 69% din totalul volumului vândut. Aproape jumătate din vânzările globale au provenit din brandul Coca-Cola, care a contribuit semnificativ la veniturile companiei, ce au ajuns la 47 de miliarde de dolari, cu o creștere de 1,3 miliarde de dolari față de anul precedent. Marja de profit brut a crescut la 61,1%, de la 59,5% în 2023, datorită strategiilor de ajustare a prețurilor și a restructurării operațiunilor de îmbuteliere din anumite regiuni din Asia.

Pentru anul 2025, Coca-Cola estimează că inflația va continua să influențeze major activitatea sa în multe piețe internaționale, inclusiv în România. Aceasta va determina ajustări de preț pentru a compensa creșterea costurilor de producție și distribuție. În plus, mediul extrem de competitiv al retailerilor va influența politica de stabilire a prețurilor, având în vedere că competiția în comerțul cu amănuntul și comerțul online se intensifică.

Un alt factor de creștere a prețurilor este fluctuația prețului zahărului, ingredient esențial pentru producerea băuturilor Coca-Cola în Europa, dar și impactul condițiilor meteo extreme asupra prețurilor materiei prime, cum ar fi sucul de portocale și concentratul de suc de portocale.

Pe piața globală, The Coca-Cola Company vinde produse în peste 200 de țări și teritorii, iar în România, operațiunile sunt gestionate prin Coca-Cola România și partenerul său Coca-Cola HBC România, care se ocupă cu îmbutelierea și distribuirea produselor sub licența companiei-mamă.

Te-ar mai putea interesa și: Coca-Cola ar putea dispărea de pe piața din România. Consumul de băuturi carbogazoase a scăzut semnificativ în 2024

Urmărește Daily Business pe Google News