- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Descoperă moneda de argint care este o adevărată comoară, lansată de BNR într-o ediție limitată de doar 5.000 de exemplare! Află care este prețul cu care se vinde

05 Jun, 20:46 • Cornel Ghimeșan
BNR lansează o monedă absolut deosebită, cu o valoare istorică inestimabilă! Iată care este prețul cu care se va vinde pe piață.
Descoperă moneda de argint care este o adevărată comoară, lansată de BNR într-o ediție limitată de doar 5.000 de exemplare! Află care este prețul cu care se vinde

Miercuri, Banca Națională a României va introduce în circuitul numismatic o monedă de argint cu o temă deosebită: sărbătorirea a 100 de ani de la câștigarea primei medalii olimpice a României. Această monedă specială va fi disponibilă într-un tiraj maxim de 5.000 de piese.

Citește și: Ai această monedă acasă? Poți obține 50.000 de euro pe ea

Potrivit comunicatului oficial publicat în Monitorul Oficial, valoarea nominală a monedei de argint va fi de 10 lei.

Pe aversul monedei, va fi gravată imaginea diplomei acordate jucătorilor echipei de rugby din 1924, după ce au obținut prima medalie românească la Jocurile Olimpice din 1924, desfășurate la Paris. De asemenea, vor fi prezentate inscripții precum „ROMANIA” dispuse în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul emisiunii, „2024”.

Reversul monedei va reda o compoziție care va include o minge de rugby și echipa de rugby a României din 1924, însoțite de inscripțiile „PRIMA MEDALIE OLIMPICĂ A ROMÂNIEI – 1924” și „100 DE ANI”.

Conform informațiilor oficiale, monedele din argint vor fi ambalate individual în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoțite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate. Aceste certificate, redactate în limba română, engleză și franceză, vor avea semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și ale casierului central.

„Monedele din argint cu tema 100 de ani de la cucerirea primei medalii olimpice a României au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României”, precizează anunţul.

Citește și: Mai ai această monedă din ’80 acasă? Poți face cu ea o adevărată avere

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult