- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cele mai căutate destinații turistice din România și Europa, în 2024: „Turiștii nu își reduc cheltuielile dedicate vacanțelor”

26 Oct, 19:52 • Toma Anca
Chiar dacă inflația continuă să afecteze românii, aceștia nu renunță la vacanțe și aleg destinații atât din România, cât și din Europa. În ultimii doi ani, numărul de unități de cazare listate pe platforma Booking.com a crescut de la 25.000 la 40.000 în prezent.
Cele mai căutate destinații turistice din România și Europa, în 2024: Turiștii nu își reduc cheltuielile dedicate vacanțelor

Destinații turistice din România și Europa. Chiar dacă în întreaga lume, cazările alternative au câștigat popularitate, românii continuă să prefere hotelurile, apartamentele și pensiunile din România. Cele mai căutate sunt în Brașov, București, Sinaia, Mamaia și Băile Felix.

Poate se restrâng cu cheltuielile pe alte necesități, căci la vacanțe nu fac rabat”, a declarat Ewout Steenbergen, executive vice president & chief financial officer al Booking Holdings, pentru wall-street.ro.

Citește și: Topul celor mai ieftine destinații de vacanță din lume. Trei țări din Europa sunt pe listă

Cele mai populare destinații din Europa

În ceea ce privește Europa, Steenbergen menționează că cele mai căutate destinații sunt capitalele renumite precum Londra, Bruxelles, Roma și Paris, dar și locații din insulele grecești, Barcelona și Veneția.

A devenit totul foarte extrem în aceste locuri și cred, cumva, că este și de datoria noastră să le oferim oamenilor și destinații alternative, dar atractive, în care să ai spațiu să te miști. Nu am putut găsi niciun indiciu cu privire la faptul că turiștii își reduc cheltuielile dedicate vacanțelor”, spune Steenbergen.

Comportamentul călătorilor a evoluat, aceștia optând pentru rezervări multiple, incluzând zboruri, cazare și închirieri auto prin intermediul aceleiași platforme. În România, Booking Holdings a deschis un centru de excelență în septembrie 2022, în București, unde activează 400 de angajați.

Locuri exotice pentru vacanță

Christian Tour raportează o creștere a cererilor pentru vacanţele organizate în lunile de toamnă, precum şi pentru cele planificate de acum, pentru sărbătorile de Crăciun şi Revelion. Preferințele turiștilor, sunt în special în destinaţii calde şi exotice.

Ca și prețuri, un sejur la un hotel de patru stele, în Turcia, Antalya, porneşte de la 373 euro de persoană, pentru 7 nopţi, cu transport inclus. în timp ce o vacanță în Laponia, la casa lui Moș Crăciun, destinată familiilor cu copii ajunge la aproape 1.900 de euro și include vizită la casa lui Moş Crăciun, cu sania trasă de reni şi câini husky.

Christian Tour, cea mai mare agenţie de turism din ţară, anunţă o creştere semnificativă a interesului pentru vacanţele organizate în lunile de toamnă, precum şi pentru cele planificate de acum, pentru sărbătorile de Crăciun şi Revelion, în special în destinaţii cu temperaturi calde şi exotice. Cererea din partea turiştilor este în continuă creştere, reflectând dorinţa acestora de a explora noi locuri şi culturi, iar dependenţa de sezon a scăzut considerabil”, anunţă compania.

Ofertele agenției includ Turcia, Antalya, pornind de la 373 euro de persoană, pentru un sejur la un hotel de patru stele, 7 nopţi, cu transport inclus, Grecia, unde pachetele urcă de la 78 euro de persoană; de la Tunisia, unde turiştii pot beneficia de cazare timp de şapte nopţi, cu zbor direct inclus, la preţuri care încep de la 240 euro de persoană, la Egipt – unde vacanţele costă de la 562 euro/persoană pentru cazare cu all inclusive şi zbor.