- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Digi, în expansiune internațională. Investiție uriașă de 150 de milioane de euro

02 Aug, 16:36 • Bugiu ⁠Ana Maria
Digi RCS RDS a făcut, recent, o tranzacție în valoare de 150 de milioane de euro. Aceasta marchează o etapă importantă în strategia de expansiune europeană a Digi.
Digi, în expansiune internațională. Investiție uriașă de 150 de milioane de euro

Digi Communications, operator de telecomunicații listat la Bursa de Valori București, a anunțat achiziționarea Nowo Communications, al patrulea mare furnizor de servicii de telecomunicații din Portugalia, potrivit bugetul.ro.

Te-ar putea interesa și: Când apare portofelul digital în România. Aplicația este disponibilă deja în mai multe țări din UE

foto: DIGI RCS RDS

Digi marchează o etapă importantă în strategia de expansiune europeană

Nowo Communications deține licențe de spectru în benzile de 1800 MHz, 2600 MHz și 3600 MHz și are o bază de clienți de 270.000 în telefonia mobilă și 130.000 în servicii fixe. Această tranzacție este evaluată la 150 de milioane de euro și marchează o etapă importantă în strategia de expansiune europeană a Digi.

Compania va lansa operațiuni în Portugalia, fiind deja prezentă pe piața internațională, în Spania, Belgia, Italia și la noi în țară.

Profitul net din primul trimestru a fost de 25,6 milioane de euro, față de 10,8 milioane în 2023.

Compania nu stă rău în ceea ce privește constanța. Are un istoric impresionant, care arată creșteri constante și adaptare rapidă la piețele noi, în România fiind lider în serviciile de internet, telefonie și televiziune.

În străinătate, compania și-a consolidat prezența prin achiziții strategice și investiții. Achiziția Nowo Communications va extinde ofertele de servicii în regiunea Iberică.

Furnizorul își va extinde prezența sa în Europa prin achiziționarea unui operator major de telecomunicații din Portugalia, Nowo Communications. Cu acest proiect, compania va oferi clienților servicii avansate de telefonie mobilă și fixă.

Această achiziție nu este întâmplătoare, venind în urma unei creșteri de servicii de telecomunicații avansate în Europa. Ca orice companie care își dorește să progreseze, furnizorul de servicii de internet, telefonie și televiziune plănuiește să își extindă și să diversifice portofoliul de servicii și piețe.

Te-ar putea interesa și: DIGI RCS RDS oferă GRATUIT un nou serviciu. Ce trebuie să faci ca să-l obții până în august 2024