- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Disney+ aduce schimbări la partajarea conturilor. Nu mai poți să îl împarți cu prietenii sau familia

27 Sep, 16:15 • Mălureanu Rebecca
Disney+ implementează noi reguli începând de astăzi, 27 septembrie 2024. Abonaților nu li se mai permite partajarea neautorizată a contului, în dorința de a se limita accesul gratuit la site. De acum, utilizatorilor li se oferă posibilitatea de a adăuga un „Extra Member” contra cost.
Disney+ aduce schimbări la partajarea conturilor. Nu mai poți să îl împarți cu prietenii sau familia

Disney+

, începând de astăzi, 27 septembrie 2024, pune în practică măsuri stricte pentru a evita partajarea neautorizată a conturilor, începând cu Statele Unite și alte regiuni din lume. Noile reguli vin în urma unui anunț făcut luna trecută în cadrul unei conferințe de venituri, unde compania și-a manifestat intenția de a restrânge accesul gratuit utilizatorilor care folosesc conturi partajate. Noua funcție introdusă, denumită „Paid Sharing”, le oferă utilizatorilor posibilitatea de a adăuga un „Extra Member” contra unui cost suplimentar, dar care vine cu anumite restricții.

Ce implică noile reguli Disney+

„Paid Sharing” reprezintă funcția care dă voie abonaților să împărtășească accesul la contul lor cu o persoană din afara locuinței, însă doar în anumite condiții. Pentru utilizatorii Disney+ Basic, această opțiune costă 7 dolari pe lună, în timp ce pentru cei care au un abonament Disney+ Premium, costul este de 10 dolari pe lună. Regula a fost implementată astăzi și în alte țări printre care Canada, Costa Rica, Guatemala, dar și în regiuni din Europa și Asia-Pacific.

Te-ar mai putea interesa și: Ce ar trebui să știe toți utilizatorii de Netflix. Codul secret care face mai simplă navigarea pe platforma de streaming

Disney+
Disney+

Opțiunea „Extra Member” are un preț mai mic, dar vine cu restricții

Chiar dacă noua opțiune oferă o metodă mai accesibilă de partajare a contului, în comparație cu achiziționarea abonamentului separat, aceasta nu este lipsită de restricții. Cel mai valoros aspect este că un singur „Extra Member” poate fi adăugat la un cont. Restricția poate fi frustrantă pentru anumiți consumatori ai Disney+ care doresc să împărtășească contul cu mai multe persoane.

Cei care au abonamente prin pachete speciale, cum ar fi Disney Bundle, care combină mai multe servicii Disney+ cu alte platforme de streaming sunt printre persoanele dezavantajate, deoarece nu vor putea beneficia de opțiunea „Extra Member”. Asemenea, utilizatorii care își achită abonamentele prin intermediul partenerilor Disney nu vor avea acces la această funcție.

Cresc și prețurile și consecințele pentru utilizatori

Prețul abonamentului Disney+ Basic va urca la 10 dolari pe lună, pe când cel al abonamentului Premium va ajunge la 16 dolari pe lună. Așadar, opțiunea „Extra Member” rămâne o mai accesibilă pentru cei care nu doresc să plătească pentru un cont nou, dar care preferă totuși să partajeze accesul la platformă.

Chiar dacă opțiunea este mai ieftină decât un abonament separat, restricțiile impuse de Disney+ ar putea păarea descurajatoare anumitor utilizatori. Pentru majoritatea, imposibilitatea de a adăuga mai mulți membri sau limitările legate de Disney Bundle ar putea fi destule cât să renunțe la serviciu sau să caute alte soluții de partajare.

Disney+ se alătură astfel altor platforme de streaming, precum Netflix, care au implementat politici similare. Netflix-ul a raportat o creștere a numărului de abonați noi, după interzicerea partajării conturilor.  Urmează să vedem ce reacții vor avea utilizatorii la noile măsuri  și dacă Disney+ va aduce adaptări suplimentare în viitor pentru a facilita opțiunea „Extra Member”.

Citește și :România, lider european la conectivitate și internet. Avem deschise peste 36 de milioane de conturi