- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Doar 1 kg de zahăr se vinde cu un preț exorbitant. Reacția Asociației pentru Protecția Consumatorilor

24 Jul, 10:56 • Bugiu ⁠Ana Maria
O pungă de zahăr de 1 kg se vinde cu un preț uriaș într-un magazin din Mamaia de Nord. Prețurile de pe litoral nu încetează să uimească turiștii și localnicii, deopotrivă.
Doar 1 kg de zahăr se vinde cu un preț exorbitant. Reacția Asociației pentru Protecția Consumatorilor

Într-un magazin din Mamaia de Nord, o pungă de zahăr Coronița se vinde la un preț inimaginabil. Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România și-a exprimat șocul cu privire la această situație, pe rețelele sociale.

Te-ar putea interesa și: Amenda este de 5.000 de lei dacă tai această plantă! A ajuns să fie pe cale de dispariție

foto: zahăr

Cu cât se vinde o pungă de zahăr Coronița în Mamaia de Nord

Nu mai este o surpriză pentru nimeni prețurile enorme din litoral și împrejurul acestuia, dar unii retaileri profită fără urme morale de acest fapt. Într-un magazin din Mamaia de Nord, o pungă de 1 kg de zahăr se vinde cu 20 de lei.

Într-un comunicat recent, pe rețelele sociale, Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România) și-a exprimat dezaprobarea față de această situație.

„ȘOC! Un kilogram de zahăr Coronița se vinde pe litoral cu 20 de lei!

Conform OUG nr. 67/2023, zahărul este inclus în lista alimentelor cu adaos comercial plafonat.

Asta înseamnă că producătorul nu poate aplica un adaos comercial mai mare de 20%, distribuitorul nu poate aplica un adaos comercial mai mare de 5%, iar comerciantul nu poate aplica un adaos comercial mai mare de 20%.

Cumulat, aceste adaosuri comerciale nu trebuie să depășească 45%.

Prin ordin comun al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, al ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Consiliului Concurenţei se va institui un mecanism de monitorizare a preţurilor produselor agricole şi alimentare.

Consiliul Concurenței, reprezentat de Bogdan Chirițoiu, este instituția statului responsabilă pentru verificarea aplicării acestei legi. Mâine vom trimite o adresă către această instituție pentru a semnala posibila încălcare a OUG nr. 67/2023 de către acest comerciant.

România rămâne țară legilor cu iz electoral, unde aplicarea acestora nu este supravegheată de nicio instituție a statului desemnată să facă acest lucru!”, a transmis APC România.

Te-ar putea interesa și: Casa de Pensii anunță majorări cu 40%. Care vor fi pensionarii care vor lua mai mulți bani