- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Doar oamenii cei mai inteligenți și atenți pot găsi cheia în imaginea de mai jos în numai în câteva secunde. Vezi dacă ai un IQ peste medie

21 Sep, 11:42 • Andrei Alina
Oamenii de știință folosesc jocurile de iluzii optice pentru a stimula creierul și pentru a verifica abilitatea mintală a omului de a vedea anumite detalii. Dacă rezolvi puzzle-uri des și în mod regulat vei gândi mult mai creativ și mai limpede, pe lângă faptul că îți vei îmbunătăți memoria și capacitatea de a rezolva probleme. Vă provocăm mai jos să găsiți cheia din imagine.
Doar oamenii cei mai inteligenți și atenți pot găsi cheia în imaginea de mai jos în numai în câteva secunde. Vezi dacă ai un IQ peste medie

Iluziile optice sunt metite a stimula creierul, de a pune în mișcare gândirea. Ele ajută oamenii de știință să înțeleagă modul în care creierul interpretează imaginile vizuale. În poza de mai jos, de exemplu, trebuie să identifici cheia ascunsă.

Citește și: TEST de iluzie optică contra cronometru. Găsește cele patru elemente ascunse din imagine în doar 15 secunde

Imaginea de mai sus arată mai multe cutii una peste alta. Între cutii a fost ascunsă și o cheie. Încearcă să găsești cheia ascunsă în mai puțin de 10 secunde. Uită-te atent la imagine și concentrează-te pentru a rezolva problema.

Oamenii de știință susțin că cei mai inteligenți și atenți pot găsi cheia numai în câteva secunde.

Însă gândirea poate fi influențată de mai mulți factori la un moment dat. Nu te necăji dacă nu o poți găsi. Poți să exersezi în continuare și să devii din ce în ce mai bun.

Dacaă ai găsit cheia în mai puțin de 10 secunde, felicitări! Continuă să îți îmbunătățești această abilitate prin mai multe astfel de exerciții.

Citește și: Iluzie optică doar pentru adevăratele genii. Poți vedea șarpele din imagine în 7 secunde?

Dacă a durat mai mult până să găsești cheie sau nu ai găsit-o de loc, nu-i nimic. La fel, este nevoie să exersezi.

Pentru cei care nu au găsit cheie, vă spunem noi: Cheia se află pe o cutie, din partea dreapta-jos a imaginii.