- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Doi pensionari au vândut totul și pleacă într-o croazieră de 3 ani și jumătate în jurul lumii: „Vreau să începem această aventură”

30 May, 19:46 • Bocioacă Bianca
Un cuplu de pensionari a renunțat la aproape tot și îțși trăiește visul de o viață: cei doi soți pleacă într-o croazieră de 3 ani și jumătate în jurul lumii.
Doi pensionari au vândut totul și pleacă într-o croazieră de 3 ani și jumătate în jurul lumii: „Vreau să începem această aventură”

Grace și Jerry Grady, doi pensionari din Statele Unite, au trăit folosind lucruri din valize în ultimele săptămâni, dar asta nu este o problemă foarte mare pentru ei, având în vedere că urmează să-și îndeplinească visul de-o viață.

Cei doi urmează să fie în curând printre cei aproximativ 800 de pasageri de pe o croazieră de trei ani și jumătate în jurul lumii.

Călătoria începe pe 30 mai și va vizita 425 de porturi din 147 de țări de pe toate cele șapte continente. Itinerariul este conceput pentru a surprinde anotimpurile de primăvară și vară oriunde va călători.

Citește și: Se taie banii pentru românii care au carduri de alimente. Pensionarii vor primi mai puțini bani începând din 2025

Doi pensionari renunță la viața pe uscat

Odată lansată, Villa Vie Odyssey va fi unul dintre cele doar două nave de croazieră rezidențiale aflate în operare.

Familia Grady s-a mutat în țara natală a lui Grace, Sicilia, în urmă cu doi ani și au locuit într-o proprietate închiriată de atunci. După ce și-au vândut casa din SUA, și-au petrecut ultimele luni vânzând din bunurile lor pentru a-și finanța călătoria.

„În cele din urmă, am vândut majoritatea lucrurilor noastre prietenilor”, spune Grace. „Cei deștepți au venit imediat.”

De atunci au trăit numai cu strictul necesar, trimițând și câteva valize în avans pe nava de croazieră.

„Am purtat aceleași haine în fiecare zi și le-am spălat de mână în fiecare seară”, spune Grace. „Nu mai pot să-mi etalez garderoba. Nu este mai scump decât a trăi pe uscat”.

Toate veniturile pe care le-au obținut au fost destinate închirierii unei cabine pe Villa Vie Odyssey, care va costa în jur de 43.435 de dolari (40.038 euro) pe an.

Croaziera este considerată accesibilă, cea mai scumpă închiriere anuală, pentru o cabină exterioară cu balcon, fiind de circa 72.635 de dolari pe an, adică aproximativ 66.960 de euro.

Pe infamul megayacht rezidențial The World, prețurile încep de la 2 milioane de dolari (1,84 milioane de euro) pe an și ajung până la 15 milioane de dolari (13,8 milioane de euro).

Citește și: Când vor afla pensionarii câți bani vor primi la recalculare. Anunțul făcut de Marius Budăi: „Vor avea pensia majorată”

Pe Villa Vie Odyssey, pasagerii plătesc 89 de dolari (82 de euro) pe persoană pe zi pentru o cabină interioară, 119 dolari (109 euro) pentru cabine exterioare și 199 de dolari (183 de euro) pentru cele cu balcon.

Pentru această sumă, oaspeții beneficiază de mâncare și băuturi răcoritoare nelimitate, plus băuturi alcoolice la cină. Există WiFi gratuit și controale medicale (excluzând medicamentele și procedurile).

Serviciul de cameră 24/7, curățenia săptămânală și serviciul de spălătorie de două ori pe săptămână sunt toate incluse în preț.

Familia Grady cheltuiește consideră că ar cheltui la fel de mulți bani și dacă ar locui într-o casă pe uscat, dar în acest mod au ocazia să călătorească în jurul lumii.

„Nu ai facturi, cheltuieli, asigurări etc.”, spune Grace. „De asemenea, este mult mai ușor să călătorești în acest mod decât să încerci să rezervi separat călătorii și zboruri.”

„Nu-mi pot imagina să trebuiască să facem și să desfacem valizele după fiecare călătorie individuală,” adaugă Jerry, scrie euronews.com.

Nu este prima dată când cei doi pensionari au plănuit să înceapă o nouă viață pe mare.

Cuplul rezervase o croazieră de trei ani cu Life at Sea Cruises, care a fost anulată neașteptat în noiembrie 2023, lăsând sute de pasageri în căutarea rambursărilor. A fost o așteptare lungă, iar Grace și Jerry sunt nerăbdători să pornească la drum.

„A fost întotdeauna un vis de-al meu să văd lumea. Vreau să începem această aventură”, spune Jerry.

„Suntem vagabonzi, am călătorit mult. Nu îmi fac griji pentru nimic.”