Cei doi tineri au o plantație de căpșuni în localitatea Săhăteni, din județul Buzău. Ei culeg fructele în luna noiembrie exact ca în timpul verii. Tinerii au studiat Agronomia, iar afacerea a fost dezvolatată în urmă cu aproximativ trei ani.
La început au construit o seră modernă, pe care au fost nevoiți să o extindă datorită cererii extrem de mare pentru căpșune, dar după doi ani, cei doi s-au gândit să planteze fructele și în aer liber, bucurându-se de un real succes, chiar dacă îşi asumă şi unele riscuri.
Dar, cum anul acesta vremea a fost foarte caldă, recolta şi implicit câştigul au fost pe măsură.
„Abia după 2-3 ani am zis să plantăm şi în aer liber pentru că e mai uşor, mai rapid, costuri un pic mai mici. Rezultatul e extraordinar, în primul rând soiul e foarte bun şi căpşunele sunt foarte aromate”, a explicat Andra Luiza Constantin, unul dintre proprietarii plantației, la Antena 3 CNN.
Chiar dacă luna noiembrie a sosit, culegătorii încă adună căpșune în cantități considerabile, conform sursei citate. Sunt la fel de gustoase ca în lunile de vară, atunci când sunt cel mai des întâlnite în piețe.
Producția tinerilor din Săhăteni ajunge în zeci de magazine și supermarketuri din Capitală, Buzău, Ploiești, Focșani sau Brăila. Un kilogram de căpșune se vinde, în această perioadă, cu prețul de 30 de lei.
Oamenii le culeg chiar și la două zile, în funcție de comenzi. Cei doi tineri afaceriști speră ca temperaturile să fie, în continuare, prietenoase, astfel încât să poată avea recoltă bogată chiar şi în luna decembrie.
Citeşte şi: Rata inflației, într-o continuă scădere. Ce se întâmplă cu prețurile la final de 2023