Dragoș Pătraru a analizat eticheta a șase pateuri vegetale, pe care majoritatea românilor le consumă nu doar în perioada postului, scrie Cancan.ro.
Pateul vegetal cu ciuperci de la Bucegi are peste 24 de ingrediente, iar eticheta este extrem de lungă. Consumtorii sunt sfătuiți să citească cu atenție eticheta produselor pe care le consumă pentru a putea cunoaște exact ceea ce mănâncă.
„Pateul de post de la Bucegi conține 13 ingrediente. Tot ce are mai mult de 2,3, 5 – dacă sunt folosite ingrediente naturale, este ultraprocesat și ar trebui evitat, mai ales dacă vine într-un ambalaj din plastic. Ăsta nu știm câte proteine, câte glucide etc. Superb! De ce? De ce ai mânca așa ceva?”, spune Dragoș Pătraru.
Ingrediente: apă, ulei vegetal de floarea soarelui. proteină vegetală din soia, amidon din cartofi, arome, condimente și extracte de condimente, sare, zahăr, dextroză, agent de îngroșare, caragenan, antioxidanți, eritorbat de sodiu, colorant: carmină.
„Bucegi vegetal cu ciuperci – pastă tartinabilă cu ciuperci conține peste 24 de ingrediente, mă, te ia capul. Și lumea cumpără, pentru că oamenii nu înțeleg faptul că sănătatea lor depinde de ceea ce mănâncă zilnic”, spune Dragoș Pătraru.
Ingrediente: