- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Elevii și profesorii trebuie neapărat să știe asta! Se anunță schimbări majore în anul școlar 2024-2025

15 Aug, 15:27 • Bugiu ⁠Ana Maria
Se fac din nou modificări, începând cu anul școlar 2024-2025. Elevii și profesorii trebuie să fie la curent cu ultimele vești.
Elevii și profesorii trebuie neapărat să știe asta! Se anunță schimbări majore în anul școlar 2024-2025

Anul școlar 2024-2025 vine cu schimbări majore în palmares. Cred că deja ați aflat de sala de detenție pe care Ministerul Educației o înființează din septembrie. Ei bine, ministerul nu a luat nicio măsură reală pentru combaterea bullying-ului, dar de la începutul școlii, va exista o încăpere unde vor sta elevii „problemă”, supravegheați de un cadru didactic care va prelua această sarcină, potrivit Antena 3 CNN.

Nu s-au oferit mai multe informații despre această sală de detenție. Nu se știe cine și cât va sta cu elevii. La nivel național, deja există un deficit de personal în învățământ și există un singur profesor de serviciu pentru fiecare zi.

Mai mult decât atât, pentru elevii care au mai mult de 20 de absențe nemotivate se prevede scăderea notei la purtare și va exista, de asemenea, consiliere psihologică pentru cei care au nevoie.

Te-ar putea interesa și: Leafa părinților va fi verificată de către școală în noul an școlar 2023-2024. Autoritățile impun proceduri mai stricte

foto: schimbări în anul școlar 2024-2025

Schimbări majore în anul școlar 2024-2025

Alte modificări:

  • consilier școlar la fiecare 500 de elevi
  • modificarea calendarelor pentru susținerea examenelor naționale și a bacalaureatului (în stadiu de proiect)
  • bacalaureatul să aibă loc mai devreme, probele scrise să fie la începutul lunii iunie (în stadiu de proiect)
  • probele orale să fie susținute încă din iarnă, mai exact din luna ianuarie (în stadiu de proiect)
  • elevii și părinții vor putea vedea lucrările de la Evaluarea Națională și de la Bacalaureat înainte de a face contestație

Apar modificări și în ceea ce privește obligațiile și sau interdicțiile pentru cadrele didactice. Unitățile școlare vor avea obligația să publice autorizația de securitate la incendiu dar și avizul sanitar, iar profesorii vor avea interdicția de a face meditații cu elevii cărora le predau și la clasă.

Așa cum am discutat, Ministerul Educației nu a luat, de fapt, nicio măsură reală în ceea ce privește bullying-ul în școli ori consumul de droguri. Vârsta consumatorilor a crescut îngrijorător de mult. Elevi cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani devin consumatori și nu a apărut până acum nicio măsură care ar putea opri acest fenomen.

Te-ar putea interesa și: Prima de carieră didactică. Profesorii vor primi 1.500 de lei/an școlar sub forma suportului electronic. Care este perioada de valabilitate și unde pot fi utilizați acești bani!