După ce Elon Musk l-a concediat, motivul fiind unul de proporții incredibile, Gary Rooney a reclamat decizia și a a avut câștig de cauză. Acum, miliardarul va plăti despăgubiri colosale, potrivit bugetul.ro.
Fostul angajat lucra la compania miliardarului, Twitter, și va primi despăgubiri de 600.000 de dolari. De ce a fost demis? Pentru că nu a răspuns la e-mailul dat de Elon Musk, în care cerea angajaților să muncească într-o manieră mai aspră.
Te-ar putea interesa și: Cădere spectaculoasă a veniturilor Tesla în primul semestru al 2024. Ce plănuieşte Elon Musk
foto: Elon Musk
Gary Rooney lucra la sediul Twitter din Dublin încă din 2013. După demitere, acesta a reclamat situația Comisiei pentru Relații din Irlanda, explicând că a fost concediat, deoarece nu a dat click pe un link cu răspunsul „da” la respectivul e-mail trimis de Elon Musk tuturor angajaților Twitter.
E-mailul a fost trimis în noiembrie 2022, la aproape o lună după ce a cumpărat Twitter (cu 44 de miliarde de dolari). Pentru a nu fi demiși, angajații trebuiau să accepte să lucreze într-un ritm „extrem de alert”, iar miliardarul le-a cerut să dea click pe un link cu răspunsul „da” pentru a face parte din „noul Twitter”. Dacă nu făceau asta, erau concediați și primeau salariul pe trei luni drept compensații.
„Aceasta va însemna să lucrezi ore suplimentare la intensitate mare. Doar performanța excepțională va constitui o notă de trecere”, a scris Elon Musk în e-mail.
Astfel, după 3 zile, Rooney a primit un e-mail în care era scris că „i-a fost acceptată decizia de a demisiona și de a accepta oferta de plecare voluntară”.
Mai mult, Gary a spus că nu a spus nimănui că are intenția de a demisiona, pentru că nu ar fi avut-o. Halucinant este că cei din companie au susținut că dacă nu a dat click pe link, Gary „și-a exprimat dorința de a demisiona”.
„În niciun moment nu am indicat că demisionez”, a explicat Gary Rooney.
Rooney a mai zis și că nu a dat click pe link, pentru că a crezut că e-mail-ul provine de la hackeri, iar arbitrul Comisiei a concluzionat că ultimatumul lui Musk cu termen de 24 de ore nu a fost deloc justificat, reprezentând un gest absolut nerezonabil.
Decizia a fost dată luni, 12 august, a declarat Departamentul pentru Întreprinderi, Comerț și Forță de Muncă, pentru Business Insider, dar aceasta va fi publicată pe 26 august, „pentru a oferi părților oportunitatea de a o analiza în întregime”.
Te-ar putea interesa și: Elon Musk nu dă înapoi cu niciun proiect! Tesla va folosi roboți umanoizi în fabricile sale. De când va fi posibil