- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Elon Musk nu dă înapoi cu niciun proiect! Tesla va folosi roboți umanoizi în fabricile sale. De când va fi posibil

23 Jul, 14:00 • Cornel Ghimeșan
Elon Musk nu mai are nevoie de nicio introducere, fiind unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Acesta spune că Tesla va începe să folosească roboți umanoizi în fabricile sale, începând cu anul viitor.
Elon Musk nu dă înapoi cu niciun proiect! Tesla va folosi roboți umanoizi în fabricile sale. De când va fi posibil

Elon Musk a transmis că Tesla va începe să folosească roboti umanoizi în fabricile sale, începând cu anul 2025. Anunțul a fost transmis cu doar o zi înainte ca producătorul de mașini electrice să își publice ultimele rezultate financiare.

Citește și Elon Musk își deschide o nouă afacere în România! Noi oportunități de a face bani pentru români

Elon Musk a făcut o postare pe rețelele sociale, acolo unde a precizat faptul că roboții vor fi utilizați pentru prima dată de Tesla, care va începe să îi vândă în 2026.

Acesta a spus că se aștepta ca robotul, numit Optimus, să fie gata de utilizare în fabricile Tesla până la sfârșitul lui 2024. Asta nu este tot, alte firme, cum ar fi Honda și Boston Dynamics și-au dezvoltat proprii roboți umanoizi.

„Tesla va avea roboți umanoizi cu adevărat utili în producție scăzută pentru uz intern anul viitor și, sperăm, producție mare pentru alte companii în 2026”, a spus Musk pe platforma sa de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Elon Musk, încrezător în proiectele sale

Pe lângă cele precizate anterior, acțiunile companiei au încheiat sesiunea de tranzacționare de luni de pe Wall Street în creștere cu peste 5%.

Musk a menționat și că Tesla urmărea ca roboții să fie produși în masă și să coste mai puțin de 20.000 de dolari fiecare. Elon Musk este apreciat pentru stabilirea unor termene ambițioase pentru companiile sale, pe care nu le-a îndeplinit întotdeauna.

În urmă cu ceva timp, respectiv în anul 2019, Musk spunea că se simte ”foarte încrezător” că Tesla va avea taxiuri autonome pe străzi până în anul următor, conform TheGuardian.com.

Iar la începutul acestui ani a revenit și a spus că mult așteptatul robo-taxi va fi dezvăluit pe 8 august. Astfel că, săptămâna trecută, acesta a confirmat într-un fel informația potrivit căreia evenimentul va fi amânat și nu a vorbit despre o nouă dată, însă a spus că a cerut o schimbare în partea din față a vehiculului.

Te-ar putea interesa și Mark Zuckerberg, „la cuțite” cu Elon Musk. Șeful Facebook lansează o nouă aplicație care să rivalizeze cu Twitter

„Timpul suplimentar ne permite să arătăm alte câteva lucruri”, a scris el. Declarația a venit după ce Bloomberg News a raportat că evenimentul a fost amânat până în octombrie.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult