Există în țara noastră un loc minunat, care este denumit de mulți ca fiind un colț de Rai. Din nefericire pentru ochii milioanelor de turiști, este interzis prin lege să vizitezi acest loc, căci orice intervenție a omului ar strica armonia perfectă a naturii, potrivit bugetul.ro.
În inima județului Suceava, între Miazănoapte și Răsărit, natura își arată forțele maiestuoase. Peisaje care se întind pe 800 de hectare, cu un ecosistem fragil și o atmosferă absolut încântătoare, își desfășoară existența în acel lăcaș.
Te-ar putea interesa și: Producătorii de zahăr din România, exasperați de importurile din Ucraina. Deși interzise prin lege, produsele ucrainene ajung pe rafturile magazinelor din țara noastră
foto: e interzis prin lege să vizitezi acest loc
Potențialul turistic este enorm în acest loc, iar economia locală ar crește considerabil, dar toate aceste lucruri nu merită, deoarece frumusețea locului ar putea fi compromisă. Specialiștii au intervenit în a spune că orice intervenție umană aici ar distruge supraviețuirea unui ecosistem aparte. Consecințele ar putea fi catastrofale.
Este vorba despre Rezervația Gemenea, din Munții Stânișoarei. Aceasta adăpostește 800 de hectare de păduri mixte de fag, brad și molid. Pădurile sunt nealterate de pasul omului curios și diverse specii de plante și de animale trăiesc și se dezvoltă în armonie, locul fiind protejat de legislația europeană.
În Rezervația Gemenea trăiesc lupi, urși bruni, cerbi, păsări, reptile și insecte, Autoritățile au luat decizia de a interzice accesul vizitatorilor, nu pentru a-i priva de frumusețea inedită a acestui loc, ci pentru a-l proteja cu orice preț. Dacă mâna omului ar intervi, ar fi compromisă aproape toată suprafața. Acolo, natura se desfășoară într-o armonie parcă perfectă.
Mai mult, un număr mare de viețuitoare din Rezervația Gemenea este foarte sensibil la zgomot și multe alte forme de poluare. Prezența oamenilor le-ar putea cauza stres, ceea ce le-ar afecta comportamentul și sănătatea.
Legislația națională și cea europeană interzice clar accesul în Rezervația Gemenea. Poate fi considerat un sacrificiu în cinstea naturii, pentru a asigura perpetuarea acestui ecosistem inedit.
Te-ar putea interesa și: Este oficial! Utilizarea făinii din insecte devine interzisă prin lege. Ce se va regăsi pe eticheta produselor alimentare