- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

EURO 2024. Prima uriașă pe care vor pune mâna fotbaliștii din Georgia după calificarea în optimi. Miliardarul care promite marea cu sarea

28 Jun, 21:22 • Cornel Ghimeșan
Un miliardar din Georgia a făcut cunoscut faptul că va oferi jucătorilor lui Willy Sagnol un bonus de 10 milioane de euro pentru calificarea în optimile de finală. De asemenea, el a promis că va dubla suma dacă echipa va reuși să învingă Spania în meciul de duminică.
EURO 2024. Prima uriașă pe care vor pune mâna fotbaliștii din Georgia după calificarea în optimi. Miliardarul care promite marea cu sarea

Echipa națională diin Georgia s-a calificat în optimile de finală ale Euro 2024 după o victorie impresionantă cu scorul de 2-0 împotriva Portugaliei, campioana Euro din 2016. Miliardarul Bidzina Ivanishvili a anunțat că va oferi jucătorilor o recompensă de 10 milioane de euro.

Citește și: Cădere istorică pentru a treia monedă a lumii. Yenul fost atins cel mai jos nivel din ultimii 38 de ani. Care sunt cauzele declinului

În plus față de performanța lor remarcabilă pe teren, jucătorii pregătiți de antrenorul francez Willy Sagnol au avut parte de o surpriză uriașă când au aflat că vor primi și o primă considerabilă. Potrivit informațiilor de la Gsp, Bidzina Ivanishvili, cel mai bogat om din Georgia în vârstă de 68 de ani, le-a promis jucătorilor echipei naționale un bonus generos de 30 de milioane de lari (aproximativ 10 milioane de euro). Anunțul a fost făcut joi dimineața la Tbilisi.

Și nu s-a oprit aici. Dacă echipa națională va reuși să câștige optimile de finală de duminică împotriva Spaniei, favorita clară, jucătorii vor primi încă 30 de milioane de lari. Ivanishvili le-a mulțumit jucătorilor, antrenorilor și fanilor pentru „această victorie istorică și uimitoare”. Omul de afaceri este respectat în Georgia și deține funcția de președinte de onoare al partidului de guvernământ „Visul Georgian”, având și o trecută experiență ca prim-ministru al Georgiei între octombrie 2012 și noiembrie 2013.

În Parlamentul Georgiei, mulți au sărbătorit succesul echipei la Campionatul European purtând tricourile naționale la începutul sesiunii, cu scandări și steaguri naționale. Sărbătoririle au început deja în noaptea de miercuri spre joi, cu parade de mașini și artificii.

Jucătorii și staff-ul au sărbătorit împreună cu jurnaliștii în catacombe, în timp ce Cristiano Ronaldo și ceilalți jucători portughezi părăseau vestiarul dezamăgiți, georgienii începeau petrecerea.

Zece dintre aceștia, inclusiv mijlocașul de la Universitatea Craiova, Anzor Mekvabishvili, au intrat în zona mixtă și au început să cânte și să sară în sus alături de ziariștii care i-au însoțit la Euro. Potrivit reporterilor de la Bild, Anzor a declarat: „Acum, totul este posibil. Datorită antrenorului nostru, Willy Sagnol, avem o încredere deplină în noi și suntem cu toții optimiști. Este o persoană minunată!”

Citește și: România, îngropată în datorii. Statul a mai împrumutat 3 miliarde de lei de la bănci

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult