- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Evenimentele lunii iunie 2024. Activitățile mult așteptate de la începutul verii

01 Jun, 22:39 • Cornel Ghimeșan
A venit vara și se dă startul evenimentelor. În luna iunie începe distracția în toate orașele mari. Românii sunt nerăbdători să participe la unele dintre cele mai așteptate concerte și festivaluri din sezonul estival.
Evenimentele lunii iunie 2024. Activitățile mult așteptate de la începutul verii

Iată ce evenimente vor avea loc în iunie 2024 în România
  • Bookfest (29 mai – 2 iunie 2024)

A început în acest final de săptămână și ține până duminică, 2 iunie, la Romexpo. Ediția din acest an reunește 200 de expozanți și 150 de edituri, atât din țara noastră, cât și din Republica Moldova. Vor avea loc lansări de carte, dar și întâlniri cu personalități și sesiuni de autografe. Intrarea la Bookfest e liberă, vizitatorii pot merge acolo în intervalul orar 10 – 20, respectiv 10 – 21 (vineri și sâmbătă).

  • The Color Run Iași (15 iunie 2024)

Evenimentul de alergat are loc în toate orașele mari, lună de lună, iar în luna iunie se va ține în Iași Următorul va avea loc în 27 iulie la Mamaia, iar următorul în 14 septembrie la București.

  • American Independent Film Festival 2024 (7-13 iunie)

Festivalul de film mult așteptat de cinefili are loc la București în perioada 7 – 13 iunie 2024. Printre cele mai așteptate filme ale acestui an, care vor avea premiera în cadrul festivalului, se numără Love Lies Bleeding, despre o poveste de dragoste a cărei protagonistă este actrița Kristen Stewart, și The Holdovers. Pentru a vedea care sunt toate filmele participante puteți consulta filmedefestival.

  • Coldplay (12, 13 iunie)

Este, cu siguranță, cel mai așteptat concert al verii din România. Trupa britanică Coldplay vine pentru prima dată în țara noastră, concertul fiind parte al unui turneu în Europa. Pe lângă muzică, trupa a pregătit un show multimedia total, artificii, confetti, efecte pirotehnice. Fanii din România ai trupei Coldplay au stabilit un record, reamintim că a fost cea mai rapidă vânzare din istoria evenimentelor live din țara noastră. Biletele la concert au fost epuizate rapid, iar trupa a decis să facă un al doilea concert în ziua următoare care, de asemenea, s-au vândut instant, în doar câteva zeci de minute.

Citește și Care sunt cele mai scumpe festivaluri de muzică din această vară din România. Cât costă un bilet de acces

  • Bucharest Opera Festival 2024 (7-16 iunie)

E unul dintre cele mai așteptate evenimente pentru oamenii de cultură din București. Organizatorii au anunțat că vor fi peste 1500 de muzicieni și balerini pe scenă în acest an.

  • FITS 2024 (21-30 iunie)

Iubitorii de teatru sunt nerăbdători să participe la ediția cu numărul 31 a festivalului. FITS a stabilit un nou record în acest an, căci în primele 24 de ore șase spectacole au fost sold-out.

“Este o ediţie fără precedent. Mi-a fost greu să cred că putem să depăşim o ediţie aniversară precum cea de anul trecut. Probabil că Prietenia a adus alături de noi atâtea nume importante de la John Malkovich la Pippo Delbono, de la Tim Robbins la Sasha Waltz, de la Mikhail Baryshnikov la Isabelle Adjani, de la Neil LaBute la Jan Fabre. Sunt atât de multe pe care nu le-am mentionat încă, aşa că invităm publicul să descopere programul de pe site şi în aplicaţia FITS, să urmărească toate canalele noastre de comunicare, pentru că încercăm să ne adaptăm mesajul pe Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn sau Blogul FITS.” a declarat Preşedintele FITS, Constantin Chiriac.

  • TIFF 2024 (14-24 iunie)

Festivalului Internațional de Film Transilvania, ajuns la ediția a 23-a, se ține la Cluj-Napoca, în perioada 14 – 24 iunie. Vor fi pezentate 196 de filme, 169 din ele fiind lungetraje, 20 scurtmetraje, iar 7 episoade de seriale TV. Cinematografia românească are 42 de filme incluse în selecție. Găsiți aici programul.

Citește și Abonamente GRATIS la Untold și Neversea 2024 pentru cei care fac asta! Anunțul făcut de organizatorii celor două festivaluri

  • Nostalgia 2024 (27-30 iunie)

Ultimul, dar nu cel din urmă festival din luna iunie 2024 este Nostalgia. Petrecăreții sunt nerăbdători să danseze, să cânte și să se distreze alături de trupele și melodiile cu care au copilărit, dar și să se bucure de o atmosferă incendiară.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult