- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Explozie imobiliară! Orașul-surpriză, care a uimit pe toată lumea cu creșterea prețurilor apartamentelor!

07 Oct, 23:44 • Bugiu ⁠Ana Maria
Piața imobiliară din România a suferit modificări notabile în septembrie 2024, cu o creștere medie de 15%. Orașe mai mici au înregistrat cele mai mari creșteri de prețuri, cu 21%.
Explozie imobiliară! Orașul-surpriză, care a uimit pe toată lumea cu creșterea prețurilor apartamentelor!

În luna septembrie a anului 2024, piața apartamentelor din România a suferit schimbări, cu o mutare a atenției de la orașele mari: București, Cluj-Napoca și Iași către orașe mai mici, Sibiu. Prețurile medii ale apartamentelor au crescut cu 15% față de aceeași lună a anului trecut, iar cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Sibiu, unde prețurile au sărit cu 21%. În Constanța, creșterile au fost mai moderate, de 12%, atât pentru apartamentele noi, cât și pentru cele vechi, potrivit stiripesurse.ro.

Te-ar mai putea interesa și: România, printre cele mai prietenoase țări cu creditele ipotecare din UE. Este raiul pe piața imobiliară

foto: imobiliara

Explozie imobiliară! Orașul-surpriză, care a uimit pe toată lumea cu creșterea prețurilor apartamentelor!

Prețurile medii ale apartamentelor au crescut cu 15% față de aceeași lună a anului trecut, iar cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Sibiu, unde prețurile au sărit cu 21%. În Constanța, creșterile au fost mai moderate, de 12%, atât pentru apartamentele noi, cât și pentru cele vechi.

Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare, a menționat că în luna septembrie au fost cu 52% mai multe interacțiuni între vânzători și cumpărători comparativ cu anul trecut, indicând o determinare crescută a potențialilor cumpărători. În București, prețul mediu pe metru pătrat a fost de 1.899 euro, cu o creștere de 16% față de anul trecut, iar prețurile apartamentelor vechi au atins 1.942 euro/metru pătrat, fiind mai scumpe cu 12%.

„Luna septembrie a adus noi modificări în evoluția prețurilor apartamentelor de vânzare, evidențiindu-se creșteri mai pronunțate în anumite zone. De exemplu, în Sibiu prețurile au crescut cu 21%, reflectând o cerere tot mai mare pe această piață.

În alte regiuni, cum ar fi Constanța, evoluțiile au fost mai temperate. Un aspect interesant este că, deși vizualizările paginilor au crescut într-un ritm mai lent, contactările directe dintre vânzători și cumpărători au avansat cu 52%, sugerând o determinare mai mare din partea celor interesați de achiziție.

Această dinamică indică o audiență mai decisă și implicată activ în procesul de cumpărare”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

În Cluj-Napoca, apartamentele au avut un preț mediu de 2.824 euro/metru pătrat, în creștere cu 13%. De asemenea, în Iași, prețurile au crescut cu 13% pentru apartamentele noi, iar cele vechi au avut o majorare de 21%, ajungând la 1.702 euro/metru pătrat. În Timișoara, prețul mediu a fost de 1.684 euro/metru pătrat, cu creșteri de 11% pentru apartamentele noi și 17% pentru cele vechi.

Brașovul a înregistrat un preț mediu de 1.991 euro/metru pătrat, cu o creștere de 20% pentru apartamentele vechi. Prețurile pentru garsoniere, apartamente cu două și trei camere variază în funcție de oraș, indicând o diversificare a pieței imobiliare românești.

Te-ar mai putea interesa și: Alegerea orașului pentru investițiile pe piața imobiliară. Brașov sau Constanța, doua orașe-magnet!