- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Facultatea din România la care s-a intrat doar cu media 10. S-au anunțat candidații care s-au „bătut” pe loc

29 Jul, 23:01 • Bugiu ⁠Ana Maria
41 de candidați la o facultate din România au fost admiși, având doar medii de 10. Această universitate se află în topul universităților din lume.
Facultatea din România la care s-a intrat doar cu media 10. S-au anunțat candidații care s-au bătut pe loc

În cadrul unei facultăți din România au fost admiși doar 41 de candidați, toți având media 10, potrivit ziare.com. Ar fi fost „bătălie mare” pe aceste locuri, acești elevi intrând cu succes la facultatea mult dorită. Sesiunea de admitere a avut loc în luna iulie a acestui an.

Te-ar putea interesa și: Bani mai mulți la pensie! Cât vor primi în plus românii care au făcut facultatea sau armata

foto: facultatea din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca

41 de candidați au intrat cu media 10

La Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, mulți elevi „s-au luptat” pentru obținerea unui loc la specializarea „Ingineria Mediului”, din sesiunea de admitere din luna iulie a acestui an. Astfel că, în urma admiterii, au fost admiși la buget doar 41 de candidați. Dintre aceștia, niciunul nu a intrat cu o medie mai mică decât 10.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se află în topul universităților în specializările din Inginerie şi Tehnologie, conform datelor transmise de QS World University Rankings by Subject, din 2024, potrivit stiridecluj.ro.

Conform rezultatelor date publicității, au fost evaluate 4.989 de instituții de învățământ, diferite pe fiecare domeniu și specializare. De asemenea, ele au fost ierarhizate în baza unei metodologii care ia în considerare criterii referitoare la reputația academică, reputația în rândul angajatorilor, calitatea cercetării derulate (care se referă la numărul de citări ale lucrărilor publicate de membrii universităților) și indicele Hirsch.

Ingineria mediului este o ramură a tehnologiei aplicate, fiind integrată cu cunoștințe științifice ce abordează probleme de conservare a energiei și mediului natural, precum și de producție activă, de control al deșeurilor industriale și civile.

Tinerii sunt din ce în ce mai preocupați de subiecte precum rezervarea capitalului natural, de reducerea poluării, de sustenabilitate, de reciclarea materialelor și de economia circulară. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca întrunește unele cerințe ale elevilor care doresc să se concentreze în viitor pe aceste subiecte.

Te-ar putea interesa și: Cât costă facultatea în România. Diferențele dintre stat și privat