- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Fermierii români au dat lovitura în 2024! Noua afacere de succes care le-a schimbat viața cultivatorilor. Profituri de zeci de milioane de euro

31 Aug, 16:40 • Cornel Ghimeșan
Fermierii români nu se dau bătuți! Unii dintre aceștia au găsit o modalitate ideală pentru a cultiva fructe de pădure în solarii, lucru ce a condus la o adevărată revoluție în agricultură. Vezi în rândurile următoare despre ce este vorba.
Fermierii români au dat lovitura în 2024! Noua afacere de succes care le-a schimbat viața cultivatorilor. Profituri de zeci de milioane de euro

Fermierii români au găsit o modalitate de a prospera prin cultivarea fructelor de pădure în solarii, ceea ce a condus la o adevărată revoluție în agricultură.

Citește și Un român din Spania a dat lovitura cu o afacere cu doar 5 angajați. În România i-ar fi fost imposibil să facă asta: „În țară nu știu unde ai putea vinde produsul”

Există cerere în continuă creștere, atât pe piața internă, cât și pe cea externă, iar aceste afaceri au devenit foarte profitabile, generând venituri de zeci de milioane de euro.

Unul dintre exemple este Ionuț, un fermier din Dolj care a început să cultive fructe de pădure în urmă cu aproape 10 ani pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați.

În prezent, acesta deține două hectare și jumătate de teren cultivat, de unde obține aproximativ 10 tone de fructe în fiecare an.

Experiența acumulată în Spania, țara în care a lucrat timp de 7-8 ani, i-a fost de ajutor în dezvoltarea acestei afaceri.

„Chestiile astea cu fructele de pădure le-am învățat în Spania. Am lucrat vreo 7-8 ani aproape acolo și am avut și norocul să fiu în punctul în care mă ocupa de absolut tot”, a declarat Ionuț Dan, conform Playtech.ro.

Mai mult decât atât, protejarea culturilor este esențială pentru o recoltă ideală. Astfel că, fermierii investesc în structuri solide de solarii, sisteme de irigare, plase împotriva ierbii sau plase de umbrire performante.

Astfel, toate aceste investiții se reflectă în prețul fructelor, care poate ajunge până la 30 de lei pe kilogram pentru zmeură.

Țara noastră exportă aproximativ 85% din producția anuală de afine și zmeură, acestea fiind foarte apreciate pe piețele internaționale.

Comerțul cu afine în Europa a cunoscut o creștere spectaculoasă, ajungând la 2,1 miliarde de euro în 2021.

Fructele din solarii, afacere de succes pentru români

Regatul Unit este liderul consumului de afine în Europa, cu o medie de 1 kg pe cap de locuitor, comparativ cu media europeană de 0,6 kg.

Fructele de pădure românești sunt apreciate pentru calitatea lor, iar cererea continuă să crească. An de an, în țara noastră se recoltează peste 6.000 de tone de fructe de pădure, iar majoritatea sunt pregătite pentru export.

Te-ar putea interesa și Afacerea unui român din Spania, vandalizată la Barcelona. Patronul a primit amenințări pentru că angajații nu cunosc dialectul catalan

Această cerere ridicată, atât pe piața internă, cât și pe cea externă, asigură fermierilor români venituri constante și posibilitatea de a-și extinde afacerile.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult