Ford va deschide comenzile pe parcursul verii lui 2023, la o dată ce va fi anunțată în curând, pentru motorizările cu benzină și diesel. În trimestrul al treilea va începe și producția, iar livrările către clienți sunt deja programate pentru trimestrul al patrulea al acestui an. În 2024, pe un calendar similar, va începe producția versiunii electrice E-Transit Courier.
Producția din uzina Ford va crește până la 282.000 de mașini, anual, odată cu producția E-Transit.
În total, România va produce trei automobile electrice la Craiova, în uzina Ford, din 2024, au promis șefii companiei.
Modelul E-Transit Courier este cel mai mic model din familia Transit. Acesta va fi însoțit și de o versiune cu motoare cu combustie și, de asemenea, de o versiune de pasageri. Motorizarea cu combustie va fi prima care va intra în producție, încă din vara acestui an, în timp ce mașina cu propulsie electrică va începe să fie produsă din 2024, informează Profit.ro.
Ford E-Transit Courier este cea mai bună veste pentru industria auto românească, pentru că vorbim despre primul automobil electric ce va fi asamblat de un producător auto pe teritoriul României. Modelul a fost anunțat de Ford odată cu anunțul privind transferul fabricii către Ford Otosan, și face parte din planul constructorului american de electrificare.
Pentru a-și duce planul la capăt, Ford Otosan, un joint-venture între Ford și Koc Holding, a demart o investiție de 490 de milioane de euro, derulată pe parcursul a trei ani.
„Pentru producția Courier investiția este aproape finalizată, mai sunt foarte puține detalii de pus la punct și de instalat unele echipamente”, a declarat Josephine Payne, președinte Ford Otosan Craiova, potrivit sursei citate. „Varianta electrică a fost dezvoltată simultan pentru Puma și pentru Courier, vor avea multe specificații comune”, a mai precizat oficialul.
Pentru Transit Courier, motorizările cu benzină vor fi cele cunoscute de la Puma, de 1.0 litri, cu puteri de 100 și 125 CP, alături de motorul diesel de 1.5 litri, de 100 CP.
Fără să ofere detalii deocamdată despre bateria pe care o va instala pe E-Transit Courier, Ford a explicat că celulele vor fi cumpărate de la SK On, din Ungaria.
Datele comunicate, respectiv un timp de încărcare cu chargerul de 11 kW de 5,7 ore, adică o baterie de 62,7 kWh, care ar putea asigura o autonomie de peste 320 km, suficientă pentru un vehicul de livrare preponderent urbană.
La stații de putere, mașina va putea fi încărcată cu până la 100 kW, respectiv de la 10% la 80% în 35 de minute. În plus, Ford oferă clienților acces gratuit timp de un an la cele 500.000 de puncte de încărcare ale rețelei Blue Oval construită de companie.