- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Frații Pavăl construiesc un nou magazin Dedeman în România. Unde va fi amplasat ”monstrul” de peste 10.000 de metri pătrați

13 Sep, 15:48 • Russo George
Lanțul de magazine de bricolaj Dedeman, deținut de frații Adrian și Dragoș Pavăl, va adăuga un nou magazin la rețeaua sa extinsă din România. Acesta va fi amplasat în Mediaș, județul Sibiu, și va acoperi o suprafață construită de 10.451 de metri pătrați.
Frații Pavăl construiesc un nou magazin Dedeman în România. Unde va fi amplasat ”monstrul” de peste 10.000 de metri pătrați

Reprezentanții Dedeman au început demersurile pentru obținerea avizelor necesare în vederea realizării acestui proiect. Magazinul va fi situat pe Șoseaua Sibiului, la intrarea în Mediaș, pe un teren de 5,8 hectare deținut de Dedeman SRL Bacău. Această locație este amplasată strategic, vizavi de complexul comercial care include un magazin Kaufland, dezvoltat recent în zonă.

Conform documentelor depuse la Agenția de Protecție a Mediului Sibiu, citate de Unupetrotus.ro, noul magazin Dedeman va avea un regim de înălțime parter înalt și etaj parțial, ceea ce va face ca suprafața totală desfășurată să depășească 11.000 de metri pătrați. De asemenea, va fi construită o parcare cu 448 de locuri destinate autoturismelor și trei locuri special amenajate pentru TIR-uri.

Noul Dedeman, investiție de peste 13 milioane de lei

Valoarea totală a investiției este estimată la puțin peste 13 milioane de lei, la care se adaugă TVA. Conform planurilor, durata de implementare a proiectului va fi de aproximativ 12 luni, ceea ce sugerează că magazinul ar putea fi deschis pentru public începând de anul viitor, dacă toate aprobările necesare vor fi obținute în timp util.

Dedeman, cel mai mare lanț de magazine de bricolaj din România, a fost fondat în 1992 la Bacău, de frații Adrian și Dragoș Pavăl. Primul magazin de mari dimensiuni a fost deschis în 2003, la Suceava, iar de atunci compania a cunoscut o expansiune rapidă. În prezent, Dedeman operează 62 de magazine pe întreg teritoriul României, cu suprafețe ce variază între 7.500 și 18.000 de metri pătrați.

Citește și: Importurile de lactate, creșteri uluitoare. Românii consumă și mai mult lapte din toată Europa, în 2024