- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fructul de sezon care te scapă definitiv de retenția de apă. Costă 25 de lei

04 Jun, 23:19 • Bumbeneci Diana
Fructul de sezon care te scapă complet de retenția de apă. În piață costă 25 lei/kg.
Fructul de sezon care te scapă definitiv de retenția de apă. Costă 25 de lei

Pepenele roșu este fructul recunoscut ca fiind fructul ideal pentru sezonul cald, datorită proprietăților sale hidratante și revigorante. Dintre toate fructele cunoscute, pepenele roșu se remarcă prin conținutul său extrem de ridicat de apă, ceea ce îl face o alegere perfectă pentru a te răcori și hidrata în zilele toride de vară.

Fructul de sezon care te scapă de retenția de apă

Acest fruct nu doar că hidratează, dar și furnizează o gamă largă de săruri minerale esențiale, în special magneziu și potasiu. De asemenea, pepenele roșu este o sursă importantă de licopen, un antioxidant puternic care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism. Licopenul, prezent în cantități mari și în roșii, dar și în alte fructe și legume de culoare roșie, este cunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății, inclusiv reducerea riscului de boli cronice.

Pe lângă magneziu și potasiu, pepenele roșu conține și alte substanțe nutritive valoroase. Acesta este bogat în fibre, care ajută la menținerea sănătății digestive, beta-caroten, un precursor al vitaminei A care este esențial pentru sănătatea ochilor și a pielii, și acid folic, important pentru funcționarea corectă a celulelor și pentru prevenirea defectelor de tub neural în timpul sarcinii.

Citește și: DiscoverEU 2024. Tinerii din România pot călători GRATUIT în toată Europa. Condițiile pentru a primi bilete de tren

Pepenele - fructul de sezon care te scapă de retenția de apă
Pepenele – fructul de sezon care te scapă de retenția de apă

La ce este bun pepenele?

hidratează și remineralizează, datorită conținutului ridicat de apă;
are rol antioxidant, datorită licopenului pe care-l conține;
este ideal pentru scăderea în greutate și curățareacolonului;
stimulează diureza.

Pepenele se consumă crud, pe stomacul gol, nicidecum după masă. Cu toate acestea, dacă ai prea mult pepene în frigider și nu mai ai poftă să-l consumi că atare, îți poți pregăti un smoothie din pepene adăugând și alte fructe ori condimente (căpșuni, zmeură, mentă, ghimbir) sau legume (spanac, castraveți etc.).

Ce valori nutriționale are pepenele roșu

O cană (152 de grame) de pepene roșu, tăiat cubulețe, conține:

43 de calorii
0 grame de grăsimi
2 miligrame de sodiu
11 grame de carbohidrați (dintre care 9 grame de zahăr)
1 gram de fibre.
O cană de pepene roșu îți va oferi următoarele procente de vitamine (doză zilnică recomandată):

21% din doza de vitamina C
17% din doza de vitamina A
2% fier
1% calciu.

De altfel, este bine de știut faptul că pepenele roșu conține mici cantități de tiamină (sau vitamina B1), riboflavină (vitamina B2), niacină (vitamina B3), vitamina B6, acid folic (sau vitamina B9), acid pantotenic (sau vitamina B5), magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan, seleniu, colină, licopen și betaină.

Citește și: Meteo 4-8 iunie 2024. ANM anunță instabilitate atmosferică, grindină și vijelii în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult