Fructele conțin și multă apă, pe lângă vitaminele și mineralele foarte importante pentru sănătatea noastră, așa că este o metodă bună să ne hidratăm corespunzător. Bunicile noastre foloseau nisipul pentru a conserva fructele.
Astfel, fiecare fruct trebuie învelit în hârtie, pentru a preveni contactul direct între ele. Așezați fructele pe rânduri într-o ladă și acoperiți fiecare strat cu nisip uscat. Păstrați lada într-un loc răcoros și întunecos, cum ar fi o pivniță sau un beci. Astfel, fructele se păstrează proaspete și iarna!
Un alt truc banal este acelă că zarzavaturile veștezite își revin dacă sunt înmuiate în apă rece cu sare, cu puțin oțet sau zeamă de lămâie și ținute așa câteva minute bune. Pentru asta trebuie să înmuiați zarzavaturile în apă rece cu un praf de sare. Adăugați câteva picături de oţet sau de zeamă de lâmâie pentru un efect rapid şi ţineți-le în această soluție timp de câteva minute, transmite DCNews.
Pachetele cu alimente, pe care le puneți în congelator, trebuie întâi uscate pentru a evita lipirea acestora. Nu uitaşi să etichetați pachetele cu data congelării pentru a ține evidența prospețimii.
Pentru a absorbi mirosurile neplăcute din dulapuri, cămările pentru alimente sau bucătărie puteți folosi un vas cu cărbuni de lemn pisați. Aceștia au proprietatea de a absorbi mirosurile. Sau fierbeți într-o oală apă în care ați adăugat oțet. Și acesta are proprietatea de a neutraliza mirosurile.
Pentru răcirea rapidă a mâncării fierbinți așezați vasul cu mâncare fierbinte într-un alt recipient cu apă rece și sare.
Vechimea ouălor poate fi controlată prin introducerea acestora într-o soluție salină, formată din 125 grame de sare la 1 litru de apă. Ouăle proaspete se vor duce la fund, ouăle de 2-3 zile vor pluti pe la mijloc, iar ouăle vechi de peste o săptămână vor pluti la suprafață. Ouăle puse la fiert nu se mai sparg dacă veți adăuga o farfurioară răsturnată pe fundul vasului în care le fierbeți. Introduceți ouăle fierte în apă rece imediat pentru a le decoji mai ușor.
Frunzele de pătrunjel și salata verde se mențin proaspete, dacă după ce le-ați spălat și pus la uscat sunt presate într-un borcan cu capac. Le țineți într-un vas închis ermetic pentru a preveni pierderea umidității.