Ghimbirul, elixir pentru sănătate. În această perioadă, rădăcina proaspătă de ghimbir se găsește cu ușurință în piețe, iar medicii recomandă să o consumăm sub formă de ceai.
Ghimbirul este renumit și apreciat în special în bucătăriile orientale, fiind foarte popular în țările asiatice și în India. În zilele noastre, este considerat „aurul din bucătărie” datorită multiplelor sale beneficii în tratarea unor probleme de sănătate. Deși mulți români se ferească de gustul său intens, acesta este o adevărată comoară pentru organism, potrivit Csid.
Ghimbirul este recunoscut pentru efectele sale rapide împotriva răcelilor, având un conținut ridicat de antioxidanți și proprietăți antibacteriene. De asemenea, ajută la stimularea circulației sanguine și protejează funcțiile cognitive, având un rol important în prevenirea declinului mental legat de vârstă.
Dacă nu v-ați îndrăgostit încă de ceaiul de ghimbir, poate că e timpul să îi dați o șansă. Pentru a-l prepara, luați o bucată de ghimbir de mărimea unui deget, spălați-o bine și tăiați-o în felii subțiri. Puneți feliile într-o ceașcă, adăugați apă fierbinte și lăsați să infuzeze timp de 10 minute.
Citește și Planta care înlocuiește sarea. Beneficii uimitoare pentru sănătate și un gust unic în preparate
Rezultatul va fi un ceai sănătos și iute! Dacă doriți un gust mai plăcut, adăugați miere și ajustați cantitatea de ghimbir după preferințe. Puteți savura acest ceai fie fierbinte, fie rece, iar surplusul îl puteți păstra în frigider pentru maxim patru zile, reîncălzindu-l când doriți.