- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Gigantul adorat de români se extinde. Unde se deschid noi magazine Primark în România

05 Jul, 23:10 • Cornel Ghimeșan
O nouă surpriză pentru români. Gigantul adorat de majoritatea își mai deschide un magazin în țara noastră. De data aceasta, cei avantajați sunt craiovenii și timișorenii.
Gigantul adorat de români se extinde. Unde se deschid noi magazine Primark în România

Este vorba despre Primark, un retailer internațional prezent în multe țări care și-a deschis primul magazin din România în decembrie 2022. Primul magazin Primark din Craiova se va deschide în 2026, cu o suprafață de aproximativ 4.500 de metri, iar cel din Timișoara va fi deschis în Iulius Town Timișoara, în data de 7 august 2024, de circa 3.000 de metri pătrați. Vestea este extraordinară pentru toți, mai ales că e un magazin cu prețuri pentru orice buzunar și cu o mare varietate a produselor.

De asemenea, un alt magazin Primark va fi deschis la Cluj-Napoca, în 2025, de 3.700 de metri pătrați. „Este un moment emoționant pentru noi, deoarece anunțăm cel de-al patrulea magazin din România, care se va deschide în Cluj-Napoca anul viitor. Suntem mândri de creșterea noastră continuă în România, precum și în Europa Centrală și de Est, unde vom avea 17 magazine în șase piețe, până la sfârșitul anului 2025. Cluj-Napoca este un oraș vibrant și sunt sigur că experiența de cumpărături pentru care Primark este cunoscut și apreciat va fi apreciată de locuitorii orașului și ai zonelor înconjurătoare”, a afirmat Maciej Podwojski, Director ECE, Primark.

Citește și Fondurile de pensii private, creștere astronomică în mai 2024. Câți bani sunt acum în conturile românilor

Primul magazin Primark deschis în România în 2022

În 2023, Primark a deschis 27 de magazine în opt țări diferite, printre care SUA, România, Polonia, Italia, Franța, Slovacia, Spania și Marea Britanie. Cele mai noi piețe pe care a intrat sunt România și Slovacia. Retailerul și-a deschis primul magazin din România în decembrie 2022.

Compania și-a propus, la nivel global, să ajungă la 530 de magazine până în 2026. După România, a 15-a piață deschisă la nivel mondial, Primark va ajunge în 2024 la 17 piețe, cu deschiderea unui magazin în Budapesta, Ungaria.

„Avem planuri de creștere foarte ambițioase pentru Europa Centrală și de Est, iar următoarele inaugurări din România sunt cruciale pentru extinderea noastră în regiune. Suntem încântați de potențialul pieței românești și căutăm mereu oportunități noi de a dezvolta rețeaua Primark”, a declarat Maciej Podwojski, director vânzări pentru Europa Centrală și de Est.

Citește și Vești bune pentru economia României. BNR: Inflația va scăderea peste așteptări în următoarele luni din 2024

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult