Holdingul german Mutares, specializat în investiții de capital privat, a anunțat că va achiziționa compania germană SMA Metalltechnik, un important furnizor de piese auto, incluzând fabrica acesteia din România, potrivit economedia.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Ultima fiţă a companiilor aeriene de lux: caviar şi galerii de artă la bord. Răsfăţ maxim pentru clienţii premium
foto: Mutares
Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică. SMA Metalltechnik se va integra în cadrul SFC Group, o divizie a companiei Amaneos din portofoliul Mutares, având scopul de a extinde gama de produse și baza de clienți a grupului.
„Odată cu achiziția S.M.A. Metalltechnik, ne consolidăm și mai mult segmentul de automobile și mobilitate în domeniul țevilor foarte impermeabile. Această completare strategică reprezintă încă un pas pentru Grupul SFC în direcția de a fi furnizorul preferat de soluții avansate, durabile și inovatoare de etanșare și fluidizare pentru clienții din întreaga lume”, a declarat Johannes Laumann, CIO al Mutares.
SMA Metalltechnik, parte din holdingul german Mutares, este specializată în dezvoltarea și producția de țevi din aluminiu de înaltă impermeabilitate, pentru sistemele de răcire din aplicații auto, cum ar fi climatizarea interioară și răcirea bateriilor.
Fabrica sa din România, situată în orașul Oradea, a înregistrat în 2023 un profit net de 1,4 milioane de lei (aproximativ 307.852,58 dolari sau 285.116,32 euro) la venituri totale de 128,1 milioane de lei, având 309 angajați. Pe lângă unitatea din România, SMA Metalltechnik operează și în Germania, Africa de Sud și China, având relații pe termen lung cu clienți importanți din industria auto. Se estimează că, în 2025, compania va genera venituri de aproximativ 160 de milioane de euro, consolidându-și poziția pe piața globală.
Grupul SFC, cu care SMA Metalltechnik se va alătura, este specializat în producția de sisteme de transfer de fluide și soluții de etanșare pentru industria auto, ceea ce va permite extinderea capacităților și diversificarea portofoliului de produse.
Te-ar mai putea interesa și: Companiile concediază absolvenții din Generația Z pe bandă rulantă. Tinerii corporatiști au CV-urile scrise de părinți și întârzie frecvent la muncă