- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Gigantul mondial al cărămizilor își extinde imperiul. Noua mega-fabrică, deschisă în România

16 Sep, 17:01 • Bugiu ⁠Ana Maria
Un grup gigant în ceea ce privește producția de cărămizi deschide o nouă fabrică în România. Va aduce mult mai multe locuri de muncă pe piața economică.
Gigantul mondial al cărămizilor își extinde imperiul. Noua mega-fabrică, deschisă în România

Producătorul austriac de cărămidă Wienerberger Group a inaugurat, la Berca, în județul Buzău, o nouă unitate de producție, după o investiție de peste 25 de milioane de euro realizată în ultimii doi ani, potrivit profit.ro.

Grupul austriac Wienerberger, cel mai mare producător de cărămizi din lume, a inaugurat o nouă unitate de producție la Berca, în județul Buzău, după o investiție de peste 25 de milioane de euro, realizată pe parcursul ultimilor doi ani și reprezintă un pas strategic pentru extinderea prezenței companiei pe piața din România.

Noua fabrică este amplasată pe locul fostei fabrici de cărămidă de la Sătuc, comuna Berca, pe care Wienerberger a preluat-o și modernizat-o, aducând-o la standardele actuale de producție.

Modernizarea fabricii a inclus:

  • actualizarea tehnologiei de producție și optimizarea proceselor
  • noua unitate de la Berca va permite creșterea capacității de producție a Wienerberger în România

Wienerberger își consolidează poziția de lider în producția de cărămizi în Europa Centrală și de Est și contribuie la dezvoltarea economiei locale, prin crearea de noi locuri de muncă pentru potențialii angajați din România.

Te-ar mai putea interesa și: Inedit! Cărămizile sustenabile din sticlă reciclată și cenușă, noua modalitate prin care poți plăti mai puțin la energie

foto: producție cărămizi

Gigantul mondial al cărămizilor își extinde imperiul. Noua mega-fabrică, deschisă în România

Prezența Wienerberger în România nu este o noutate, compania fiind deja un jucător important pe piața locală, cu mai multe unități de producție în țară. Această investiție arată că grupul oferă încredere în potențialul pieței românești și în nevoia de materiale de construcție pentru infrastructura românească.

Wienerberger este lider mondial în producția de cărămizi, având peste 20.000 de angajați și operând în peste 200 de unități de producție din 28 de țări. La nivel european, compania deține prima poziție în furnizarea de țigle din lut, sisteme de conducte și pavele de suprafață, produse esențiale în construcțiile moderne și durabile. Grupul este prezent pe piața din România de 25 de ani și, în această perioadă, a investit peste 135 de milioane de euro în dezvoltarea capacităților de producție și extinderea operațiunilor sale locale.

Te-ar mai putea interesa și: O nouă fabrică auto își deschide porțile în România, în 2025: Producții record și sute de locuri de muncă