- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Gigi Becali a dezvăluit salariul pe care Andrei Raţiu l-a cerut pentru a semna cu FCSB. Cât a cerut fundașul naționalei la EURO 2024

05 Jul, 16:35 • Adrian Popovici
Gigi Becali a dezvăluit că Andrei Rațiu a cerut un salariu de 600-700.000 de euro pentru a juca la FCSB. După prestația de la Euro 2024, cota fundațului pe piața transferurilor a crescut substanțial.
Gigi Becali a dezvăluit salariul pe care Andrei Raţiu l-a cerut pentru a semna cu FCSB. Cât a cerut fundașul naționalei la EURO 2024

Andrei Rațiu, fundașul Naționalei României, a impresionat la EURO 2024 prin evoluțiile sale remarcabile, atrăgând atenția unor cluburi importante din Europa. Gigi Becali, patronul FCSB, a recunoscut că și-a dorit să-l aducă pe Rațiu la echipa sa, dar a fost descurajat de pretențiile salariale ale jucătorului. Becali a menționat că Rațiu cerea un salariu anual de 600-700 de mii de euro, sumă pe care nu a fost dispus să o ofere, notează Fanatik.

Andrei Rațiu, în vârstă de 26 de ani, joacă în prezent pentru Rayo Vallecano, echipă din La Liga. În sezonul recent încheiat, Rațiu a adunat doar 16 apariții pentru clubul spaniol, dar performanțele sale la Campionatul European i-au crescut considerabil cota de piață. La doar 26 de ani, fundașul a reușit să se impună ca unul dintre pilonii defensivei ai echipei naționale a României, atrăgând atenția mai multor cluburi.

Performanțele lui Andrei Rațiu de la Campionatul European l-au pus în vizorul unor cluburi de top din Spania, Italia și Anglia. Mundo Deportivo l-a inclus pe lista revelațiilor turneului, iar Genoa, Atalanta, Brentford și Brighton sunt doar câteva dintre echipele care îl monitorizează cu interes pentru o eventuală transferare.

Poreclit „Sonic” de presa internațională datorită vitezei sale și a părului albastru, Andrei Rațiu este văzut ca o revelație a turneului EURO 2024. Mundo Deportivo a raportat că echipe precum Genoa și Atalanta din Serie A, precum și Brentford și Brighton din Premier League, sunt interesate să-l transfere.

Andrei Rațiu, fundaș al echipei naționale de fotbal a României
Andrei Rațiu, fundaș al echipei naționale de fotbal a României

Te-ar putea interesa și: EURO 2024. Suma fabuloasă pe care o va încasa România după parcursul de la Campionatul European. Ce echipă a obţinut până acum cei mai mulți bani

Andrei Rațiu, în vizorul FCSB

Cu o cotă de piață de 1,4 milioane de euro, conform Transfemarkt, Rayo Vallecano nu este dispusă să se despartă de fundașul român pentru mai puțin de 10 milioane de euro. Totuși, Becali a sugerat că, într-o eventuală licitație, suma ar putea ajunge la 20 de milioane de euro.

„Am vrut să-l iau pe Rațiu. Puteam să-l iau, dar cerea el salariu 600-700.000. Am zis că nu pot să-i dau atât. Dar el e jucător de mare clasă”, a spus Gigi Becali.

În ciuda interesului din partea unor cluburi de top, Rațiu se concentrează pe prezentul său la Rayo Vallecano și pe performanțele sale viitoare. Evoluțiile sale la EURO 2024 au demonstrat că este un jucător valoros, capabil să joace la cel mai înalt nivel. Astfel, viitorul său pare promițător, indiferent de deciziile pe care le va lua în privința carierei sale.

Citește și: Nicolae Stanciu, salariu de șeic în Arabia Saudită. Cât câștigă jucătorul care a condus naționala în victoria cu Ucraina de la EURO 2024