- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Gigi Becali, mai emoționat ca niciodată! Biserica lui de aur cu luminiție este aproape gata: „Este cea mai frumoasă din lume”

08 Aug, 14:12 • Cornel Ghimeșan
Gigi Becali a promis că, dacă echipa sa va câștiga, va construi o biserică pe terenul obținut în acea perioadă. După 17 ani, această promisiune a fost realizată, iar biserica din Pipera se apropie acum de finalizare.
Gigi Becali, mai emoționat ca niciodată! Biserica lui de aur cu luminiție este aproape gata: „Este cea mai frumoasă din lume”

Gigi Becali, cunoscutul patron al FCSB, este pe cale să își finalizeze unul dintre cele mai ambițioase proiecte de până acum – o biserică impresionantă situată în Pipera. Cu o investiție de zece milioane de euro, lăcașul de cult promite să devină una dintre cele mai grandioase biserici din lume, având ca trăsătură distinctivă turlele acoperite cu tablă suflată cu aur și detalii luxoase, inclusiv mozaicuri cu pietricele aurite.

Citește și: Un nou concept de magazin adus de Decathlon în România

Recent, au fost montate luminițe pe turlele bisericii, aducând un plus de strălucire și eleganță construcției, vizibile și în timpul nopții. Aceste adăugiri se adaugă la frumusețea arhitecturală a bisericii, transformând-o într-un punct de atracție nu doar pentru credincioși, ci și pentru vizitatorii din întreaga lume.

Proiectul, inițiat ca urmare a unei promisiuni făcute în 2007, când FCSB a reușit să elimine Galatasaray din calificările pentru Liga Campionilor, marchează o împlinire majoră pentru Becali. Acesta a promis că, dacă echipa sa va câștiga, va construi o biserică pe terenul obținut în acea perioadă. După 17 ani, această promisiune a fost realizată, iar biserica din Pipera se apropie acum de finalizare.

Pe lângă aspectele religioase, biserica va include și un parter destinat unei clinici și unei farmacii, având astfel și un caracter funcțional. Gigi Becali a subliniat că lăcașul va fi unul special nu doar din punct de vedere arhitectural, ci și datorită investițiilor semnificative în interior, care vor include echipamente medicale și alte facilități.

În curând, această biserică de aur va deveni un simbol al angajamentului lui Gigi Becali față de comunitate și credință, combinând tradiția religioasă cu inovația și funcționalitatea modernă.

„Este o biserică pe care al făgăduit-o Domnului în 2007, când am bătut Galatasaray. Eram în postul sfintei Fecioare Maria și am zis că dacă îi vom învinge pe turci acum voi face o biserică acolo pe colț. Am primit pe terenul asta de aici şase milioane de euro și mulți au zis „Lasă, că faci în altă parte!”. Făguința mea este acum împlinită după 17 ani. Va fi cea mai frumoasă biserică din lume. Ca mărime sunt multe mai mari, dar ca frumusețe… Va fi din mozaic, cu pietricele aurite. Numai interiorul costă 5 – 6 milioane de euro. Vor fi niște aparate, CT, și probabil jos o farmacie. Vreau să cumpăr ca să nu mai vândă ei… face medicamentul 100 lei, ei vând cu 500 lei”, spunea Gigi Becali, în luna martie, la Romania TV.

Citește și: 880 de lei de la stat pentru fiecare român. Banii intră direct în conturi

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult