- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Google prezintă noile smartphone-uri Pixel, cu inteligență artificială. Cât costă un astfel de dispozitiv

14 Aug, 11:49 • Toma Anca
Google şi-a prezentat marți noile smartphone-uri din seria Pixel 9 în cadrul evenimentului ”Made by Google”. Noua serie a gigantului american include patru modele – Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL şi Pixel 9 Pro Fold. Toate cele patru se bazează pe chipset-ul Tensor G4, construit pe un proces de 4nm, cu opt nuclee.
Google prezintă noile smartphone-uri Pixel, cu inteligență artificială. Cât costă un astfel de dispozitiv

Mai mulți directori au lăudat funcțiile Pixel 9, ale ceasurilor conectate și ale altor accesorii, în cadrul evenimentului ce a avut loc în Mountain View, sediul grupului californian nu departe de San Francisco.

Citește și: Cum oprești Google să-ți mai înregistreze vocea. Metoda simplă la care poți să apelezi pentru a scăpa de problemă

De departe, vedeta spectacolului a fost inteligența artificială generativă, care este acum integrată în inima dispozitivelor pentru a permite utilizatorilor să comunice direct și fluent cu telefonul, notează AFP.

Pixel, singurul telefon dezvoltat de Google

Odată cu acest telefon, Google poate să colecteze numeroase date foarte personale, datorită serviciilor sale foarte răspândite, cum ar fi motorul său de căutare, sistemul său de operare mobil Android și aplicații precum YouTube, Google Maps și Gmail.

Pe lângă toate acestea, un asistent AI are potențialul de a deveni un secretar accesibil la orice oră, capabil să îndeplinească numeroase sarcini în numele utilizatorului.

Gemini, principalul model de inteligență artificială al Google, „vă poate oferi un ajutor personalizat de neegalat prin accesarea, cu permisiunea dvs., a informațiilor relevante din căsuța dvs. de Gmail, calendar și multe altele”, a declarat Shenaz Zack, un director al gamei Pixel.

Modelele Pixel 9 dispun de un cip conceput la comandă pentru Gemini, capabil să înțeleagă și să producă date sub formă de text, sunet, imagini și altele. Integrat în telefoane, acesta va acționa ca un majordom: va face programări la coafor sau la garaj, va scrie mesaje, va găsi capturi de ecran și va extrage informații din acestea, va consulta o invitație la un eveniment și va verifica disponibilitatea utilizatorului, printre altele.

Pixel 9 va fi disponibil de la 900 de euro, cele mai avansate modele „Pro” de la 1.100 de euro, iar modelul pliabil de la 1.900 de euro.