- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Google schimbă regulile jocului. Poți căuta pe internet, folosind videoclipuri!

03 Oct, 23:47 • Bugiu ⁠Ana Maria
Google a lansat o funcție de căutare video, permițând utilizatorilor să identifice obiecte și să obțină informații prin înregistrări video. Compania a introdus îmbunătățiri în rezultatele de cumpărături și un instrument de identificare a muzicii similar cu Shazam.
Google schimbă regulile jocului. Poți căuta pe internet, folosind videoclipuri!

Google a lansat o funcție, care le va permite utilizatorilor să efectueze căutări pe internet, prin intermediul înregistrărilor video. Această funcționalitate, denumită „căutare video”, le va permite utilizatorilor să îndrepte camera foto a smartphone-ului către un obiect sau o situație, să formuleze o întrebare referitoare la acel subiect și să obțină rezultatele dorite, potrivit BBC, citată de Antena 3 CNN.

Utilizatorii de Android și iPhone din întreaga lume vor avea acces la această funcție, începând cu data de 3 octombrie, activând opțiunea „AI Overviews” în aplicația Google. La lansare, funcția va fi disponibilă doar în limba engleză.

Această nouă mișcare face parte din strategia Google de a transforma modul în care oamenii caută informații online, integrând tehnologia inteligenței artificiale (AI) în procesul de căutare. Decizia de a introduce căutarea video vine la doar câteva luni după ce OpenAI, creatorul ChatGPT, a anunțat că testează o capacitate similară, unde utilizatorii pot pune întrebări chatbot-ului său.

În acest an, Google a început să afișeze rezultate generate de AI în partea de sus a anumitor interogări de căutare, deși feedback-ul primit a fost mixt, cu unele critici legate de precizia acestor rezultate. În luna mai, funcția a fost criticată pentru că a oferit răspunsuri imprecise și neobișnuite. În răspunsul său, un purtător de cuvânt al Google a afirmat că aceste probleme erau exemple izolate și că, de atunci, rezultatele au evoluat, cu mai puține inexactități.

În privința modului de utilizare a acestei noi funcții, Liz Reid, șefa departamentului de căutare al Google, a explicat că aceasta va facilita utilizatorilor formularea întrebărilor legate de mediul înconjurător.

De exemplu, o persoană care vizitează un acvariu și observă un grup de pești care înoată în sincronizare va putea să îndrepte camera telefonului, să înregistreze un scurt clip video și să pună întrebare cu voce tare despre comportamentul peștilor.

Inteligența artificială a Google va analiza videoclipul, va identifica speciile de pești și va combina aceste informații cu întrebarea utilizatorului, generând astfel rezultatele căutării.

Te-ar mai putea interesa și: Facebook va primi o amendă consistentă în UE, Google câştigă contestația la amenda de 1,5 miliarde de euro

foto: google

Google schimbă regulile jocului. Poți căuta pe internet, folosind videoclipuri!

Analistul industrial Paolo Pescatore a vorbit despre această funcție, declarând că reprezintă un pas major pentru Google în adaptarea la nevoile și preferințele utilizatorilor.

„Acum vedem inteligența artificială în orice, iar oamenii se conectează cel mai bine cu imaginile. Această ultimă evoluție demonstrează în continuare noi modalități de a aduce conținutul la viață cu ceva precum căutarea, care este una dintre cele mai comune sarcini efectuate pe internet.

Aici există posibilitatea ca IA să fie cu adevărat colaborativă și inovatoare în viața de zi cu zi – suntem pe punctul ca IA să devină personalizată și unică pe baza modelelor și obiceiurilor noastre de utilizare.”, a spus el.

Pe lângă lansarea funcției de căutare video, Google a introdus și alte actualizări. Compania a anunțat îmbunătățiri ale rezultatelor de cumpărături, care vor include acum recenzii și informații despre prețuri de la diferiți vânzători.

Google a dezvoltat un instrument concurent pentru aplicația de identificare a muzicii Shazam, deținută de Apple. Această nouă funcționalitate, accesibilă prin opțiunea „Circle to Search” pe dispozitivele Android, permite utilizatorilor să identifice melodii în timp ce navighează pe un site web sau urmăresc un spectacol, fără a părăsi aplicația.

Pe de altă parte, valoarea OpenAI a crescut la 157 de miliarde de dolari, după ce compania a strâns 6,6 miliarde de dolari în cadrul unei runde de finanțare de la investitori importanți, inclusiv Microsoft.

Te-ar mai putea interesa și: Google, amendă de 2,4 miliarde de euro, cam cât o tranşă PNRR pentru România

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci