- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Grevele din Europa dau peste cap planurile turiștilor. Irlanda, Italia sau Marea Britanie, printre țările asaltate de nemulțumirile angajaților

02 Jul, 21:00 • Cornel Ghimeșan
Cuvântul grevă este deja foarte cunoscut pentru fiecare cetățean din Europa. Cu alte cuvinte, angajații se opresc din activitățile lor pentru a obține măriri de salariu sau condiții mai bune. Dacă multe greve sunt anunțate înainte, există posibilitatea să nu se întâmple mereu asta. Așa că, cel mai bine este să verifici înainte să călătorești către o anumită destinație.
Grevele din Europa dau peste cap planurile turiștilor. Irlanda, Italia sau Marea Britanie, printre țările asaltate de nemulțumirile angajaților

Cu siguranță ai auzit sau văzut o grevă cel puțin odată. În ultimii ani, în Europa acest cuvânt este des întâlnit în rândul angajaților din diferite domenii, nemulțumiți de anumite situații.

Citește și Grevă generală la Poșta Română, angajații își vor întrerupe activitatea. Ce se va întâmpla cu pensiile în luna aprilie

Greve în Italia, Irlanda sau Marea Britanie

Italia

Dacă nu știai, în Italia, lucrătorii din aeroporturi plănuiesc o grevă la nivel național. Personalul sindicalizat de la diferite aeroporturi din Italia intenționează să intre în grevă pe 5 iulie.

Printre aeroporturile afectate se numără Bologna, Crotone, Lamezia Terme, Milano, Reggio Calabria, Roma și Veneția. De asemenea, grevele ar putea avea loc în momente diferite ale zilei, deci este probabilă perturbarea zborurilor.

Irlanda

Dacă ai planuri să mergi în Irlanda, trebuie să știi că pe 26 iunie, piloții Aer Lingus au pornit o grevă pe durată nedeterminată, de tip ”work-to-rule”. Acest lucru înseamnă că piloții nu vor lucra în afara orelor stabilite și nu vor accepta modificări ale orarelor lor.

Marea Britanie: Gatwick se pregătește pentru perturbări în iulie

Lucrătorii de la aeroportul Gatwick din Londra au în plan să iasă în stradă la finalul acestei luni în urma unui conflict salarial.

Aproape 300 de angajați din domeniul securității și al serviciilor pentru pasageri vor intra în grevă în perioada 12-14 iulie și 18-21 iulie, iar aceasta ar putea cauza întârzieri în controlul bagajelor și ar putea afecta pasagerii care au nevoie de asistență specială.

În cazul în care conflictul nu va fi soluționat, ar putea avea loc alte acțiuni în timpul vacanței de vară.

Franța

Membrii sindicatului CGT-RATP au anunțat o grevă de șapte luni, de la 5 februarie la 9 septembrie, ce ar putea afecta rețeaua de autobuze și metrou din Ile-de-France, inclusiv în timpul Jocurilor Olimpice din această vară.

Chiar și așa, la 9 aprilie, Senatul francez a adoptat un proiect de lege care permite statului să interzică grevele din transporturi pentru anumite perioade în fiecare an, pentru a evita perturbările în timpul evenimentelor majore precum Paris 2024, conform Economia.ro.

Țările de Jos

Pe lângă cele menționate anterior, o grevă a transportului public a fost anunțată în cele mai mari orașe din Țările de Jos pe 12 septembrie, fiind probabile și alte ieșiri în stradă. Greva despre care vorbim are loc înainte de propunerea de buget a guvernului, care, speră oamenii, va include proiecte care să le permită celor cu locuri de muncă solicitante din punct de vedere fizic să se pensioneze mai devreme.

Citește și Blocaj în spitalele din România. Se pregăteşte greva în 300 de unităţi medicale

Mai mult decât atât, serviciile din Amsterdam, Haga și Rotterdam vor fi afectate.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult