- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Huawei revoluționează piața! Cum arată telefonul care se pliază în trei părți și costă o avere

11 Sep, 15:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
Huawei lansează un nou telefon! Mobilul revoluționar costă o avere și se pliază în 3 părți.
Huawei revoluționează piața! Cum arată telefonul care se pliază în trei părți și costă o avere

Huawei a dezvăluit marți, în cadrul Shenzhen, un nou telefon inovator, Huawei Mate XT, care se pliază în trei părți, fiind primul dispozitiv de acest tip la nivel mondial, potrivit hotnews.ro.

Acest telefon are un ecran principal de 10,2 inci cu o rezoluție de 2232 x 3184 pixeli și două ecrane secundare de 7,9 inci și 6,4 inci, plierea sa realizându-se asemănător unui acordeon. În funcție de varianta de stocare, prețul acestui model variază între 2.800 și 3.300 de dolari în China.

Te-ar mai putea interesa și: Peste 200 de studenți, oficiali guvernamentali, lideri de opinie și jurnaliști din Europa au luat parte la ceremonia de decernare a premiilor a celei de-a 8-a ediții a Huawei ICT Competition Europe

foto: Huawei

Huawei revoluționează piața! Telefonul care se pliază în trei părți și costă o avere

Compania Huawei a lansat marți, în cadrul Shenzhen, un telefon inovator, numit Huawei Mate XT, care se pliază în trei părți, devenind primul dispozitiv de acest tip de pe piața globală.

Acest telefon, care se pliază asemănător unui acordeon, are un ecran principal de 10,2 inci cu o rezoluție de 2232 x 3184 pixeli și două ecrane secundare de 7,9 inci și 6,4 inci.

Prețul mobilului variază între 2.800 și 3.300 de dolari, în funcție de opțiunea de stocare și este disponibil în variante cu 256 GB, 512 GB și 1 TB, având 16 GB RAM și o baterie de 5.600 mAh.

În ciuda sancțiunilor impuse de SUA, care au afectat cota de piață a Huawei, compania rămâne un jucător important pe segmentul telefoanelor pliabile, având o cotă de 27% în piața din China.

Richard Yu, directorul executiv al companiei Huawei, a menționat că dezvoltarea Mate XT a durat cinci ani și a implicat multiple provocări tehnice, dar compania a perseverat pentru a asigura fiabilitatea produsului.

În prezent, Huawei are peste 3,6 milioane de precomenzi în China pentru acest model, care va fi disponibil oficial începând cu 20 septembrie. Deși telefoanele pliabile reprezintă doar sub 2% din totalul vânzărilor de smartphone-uri la nivel mondial, cu aproximativ 15 milioane de unități vândute anual, acestea rămân un segment de nișă în continuă dezvoltare.

Te-ar mai putea interesa și: Cel mai nou telefon din România va fi oferit de Digi. Compania anunță reduceri de 50%