- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

În atenția locatarilor de blocuri! Noile verificări obligatorii se întâmplă azi, 18 septembrie

18 Sep, 13:08 • Bugiu ⁠Ana Maria
Noi verificări obligatorii încep de miercuri, 18 septembrie. Ce trebuie să știe locatarii de blocuri.
În atenția locatarilor de blocuri! Noile verificări obligatorii se întâmplă azi, 18 septembrie

Începând de miercuri, 18 septembrie, Termoenergetica demarează un proces pentru pregătirea sezonului de încălzire: încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică și efectuarea probelor de presiune ale instalațiilor interioare din blocuri.

Te-ar mai putea interesa și: Amenzi uriașe, de 9 000 de lei, pentru locatarii care fac aceste lucruri la bloc! Val de sancțiuni în toată țara

foto: termoenergetica

În atenția locatarilor de blocuri! Noile verificări obligatorii încep de miercuri. Tot ce trebuie să știi

Potrivit companiei, locatarii sunt rugați să finalizeze lucrările de reparație și întreținere a instalațiilor interioare din imobile pentru a preveni problemele care pot apărea în urma încărcării rețelei. Asociațiile de proprietari au responsabilitatea de a se asigura că instalațiile interioare sunt în stare bună de funcționare înainte de începerea sezonului de încălzire.

„Rugăm clienţii companiei să se asigure că lucrările la instalaţiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util, astfel încât să fie evitate incidentele ce pot apărea odată cu încărcarea acestora.

Vă reamintim că este obligaţia asociaţiilor de proprietari de a se asigura că instalaţiile interioare proprii sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor”, a transmis Termoenergetica.

Conform legislației în vigoare, mai precis HG 425/1994 modificată prin HG 337/2018, furnizarea agentului termic va începe doar după ce se înregistrează, timp de trei zile consecutiv, valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, în intervalul orar 20:00 – 6:00. Legea interzice debranșarea instalațiilor de încălzire sau apă caldă în timpul sezonului de încălzire.

În contextul în care România se confruntă cu o scădere bruscă a temperaturilor și cu coduri portocalii și galbene pentru furtuni și ploi abundente, locuitorii sunt sfătuiți să-și pregătească sursele de încălzire. Scăderea temperaturilor va aduce temperaturi maxime de 8-12°C în regiunile intracarpatice, ceea ce va duce la o creștere a consumului de energie și, implicit, a facturilor la gaze.

Pentru a evita eventualele neplăceri și costuri suplimentare, toți locatarii și asociațiile de proprietari trebuie să se conformeze cerințelor Termoenergetica și să finalizeze lucrările necesare înainte de începerea sezonului de încălzire.

Te-ar mai putea interesa și: Anunț important pentru bucureștenii care locuiesc la bloc și nu au centrală proprie. Obligația pe care o are fiecare locuitor, anunțată de Termoenergetica București