- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Înaltpreasfințitul Teodosie, o nouă afirmație controversată. Nunțile făcute sâmbăta, nepotrivite: „Aceia rămân mereu sub un blestem”

27 Sep, 20:22 • Bugiu ⁠Ana Maria
Înaltpreasfințitul Teodosie, o nouă controversă. Potrivit ÎPS Teodosie, nunțile făcute sâmbăta nu sunt potrivite pentru rânduiala bisericească.
Înaltpreasfințitul Teodosie, o nouă afirmație controversată. Nunțile făcute sâmbăta, nepotrivite: „Aceia rămân mereu sub un blestem”

ÎPS Teodosie face noi declarații controversate. După ce a spus că fumătorii nu pot fi împărtășiți (și multe altele), ÎPS Teodosie revine și spune acum că nunțile făcute sâmbătă nu sunt conforme cu rânduiala bisericească. Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a afirmat că sâmbăta nu ar trebui făcute cununii religioase şi consideră că acest lucru este o mare greşeală, potrivit știripesurse.ro.

El a menţionat că cei care fac cununie sâmbăta „rămân mereu sub un blestem”. A mai precizat că nu există o hotărâre a Sfântului Sinod în acest sens şi nu se poate opune.

Te-ar mai putea interesa și: Antena 1 a plătit o avere pentru exclusivitatea nunții lui Ianis Hagi. Nimeni nu se aștepta la o așa sumă

foto: nunți

Nunțile făcute sâmbăta, nepotrivite pentru rânduiala bisericească! Înaltpreasfințitul Teodosie: „Aceia rămân mereu sub un blestem”

ÎPS Teodosie a fost întrebat într-o emisiune la Radio Dobrogea de ce pomenirea morţilor nu se face duminica. Acesta a zis despre ziua de duminică, fiind „ziua Domnului”, o zi dedicată bucuriei și celebrării credinței, în contrast cu zilele de doliu și tristețe.

În plus, el face referire la canoanele bisericești, care stabilesc clar că cei care plâng morții duminica sunt supuși unei anatemizări, adică sunt excluși din comunitatea credincioșilor.

”Duminica este ziua Domnului de bucurie şi nu putem să amestecăm plânsul cu bucuria. Şi chiar canoanele sunt categorice şi spun: anatema să fie cei ce plâng morţii duminica”, a răspuns ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie își exprimă și nemulțumirea față de practica de a celebra cununii în ziua de sâmbătă, considerând că aceasta este o „mare greșeală”, care îi supune pe cei implicați unui „blestem”. El spune că, „în mod corect”, cununiile ar trebui să aibă loc marțea, joia și duminica.

Menționăm că nu există încă o hotărâre oficială a Sfântului Sinod care să interzică cununiile de sâmbătă.

„După cum am un ghimpe mare că sâmbăta nu ar trebui să mai facem cununii. Este o mare greşeală. Şi iată au încept să facă cununii joia.

Cununiile se fac marţea, joia şi duminica. Cei care fac sâmbăta rămân mereu sub un blestem, dar încă nu avem o hotărâre a Sfântului Sinod şi nu pot să mă opun. Le dau canon la toţi să îşi facă canon de pocainţă mereu”, a declarat ÎPS Teodosie.

Te-ar mai putea interesa și: Un tânăr fermier a dat lovitura cu o super-afacere: și-a transformat ferma în spațiu de evenimente, unde se organizează nunți într-un decor demn de Vestul Sălbatic