Testul ceștii de cafea folosit este un instrument de mare succes utilizat la angajare pentru ca angajatorul să poată decide cine merită să fie în echipă și cine nu. O simplă ceașcă de cafea poate arăta dacă un candidat merită noul post și mai ales dacă este potrivit să intre într-o echipă.
CEO-ul Trent Innes a recunoscut că aplică un test pe care îl aplică candidaților la interviurile de angajare – iar modul în care aceștia răspund la el poate spune multe despre atitudinea lor. Totul ține de o simplă ceașcă de cafea.
Acesta a oferit mai multe date despre un „test cu ceașca de cafea” pe care îl utilizează întotdeauna în timpul interviurilor de angajare. Ei bine, acest test nu are nimic de-a face cu aptitudinile generale și cu forma de intervievare clasică, întâlnită în peste 90% din instituții.
În afară de faptul că se verifică dacă doritorul postului are abilitățile necesare pentru a prelua un rol, aceștia vor să verifice cum se va integra în mediul de lucru. Și, după cum știm cu toții, este important să fii atent atunci când lucrezi cu cei de lângă tine, deoarece munca în echipă este cheia unui climat de succes și către satisfacția profesională. Așadar, se verifică dacă persoanele care candidează sunt potrivite pentru munca în echipă.
Trent Innes, directorul executiv al companiei de software Compono, a vorbit despre modul său inedit de a selecta persoane. Acesta a declarat pentru podcastul The Venture cât de mult înseamnă experimentul pentru compania sa.
Ai mai putea citi: Finanțare de 70.000 de euro pentru tineri, începând cu 2023. Cine poate primi banii de la Guvern
„Întotdeauna te voi scoate la o plimbare în una dintre bucătăriile noastre și cumva vei sfârși întotdeauna prin a pleca cu o băutură. Apoi o luăm înapoi, facem interviul și unul dintre lucrurile pe care le caut întotdeauna la sfârșitul interviului este dacă persoana care face interviul vrea să ducă acea ceașcă goală înapoi în bucătărie.”
Ei bine, conform testului, persoanele care își ridică după discuție cănile folosite – și le duc la spălătorie – au mai multe șanse să fie membri ai echipei. Mai mult, acțiunea lor scoate în evidență faptul că au respect pentru ceilalți care lucrează în același mediu.
În același timp, directorul general vede ca pe un semnal de alarmă faptul de a lăsa ceștile pe masă. Acest lucru ar putea sugera că aplicantului nu îi pasă de ceilalți din companie și că tinde să nu respecte regulile ce țin de organizare.
„Poți să îți dezvolți abilitățile, poți să dobândești cunoștințe și experiență, dar totul se reduce la atitudine, iar atitudinea despre care vorbim mult este conceptul de „spală-ți ceașca de cafea”, a adăugat Trent.
Ai mai putea citi: România, față în față cu o scădere a inflației!? Ministrul Finanțelor anunță ce se va întâmpla cu prețurile