Faimosul miliardar Ion Țiriac și-a adăugat un nou avion la flota companiei sale. Este vorba de o aeronavă produsă de compania canadiană Bombardier, scrie Gândul.ro. Acesta a scos din buzunar suma de 20 miioane de euro din dorința de a-și extinde flota aeriană!
Compania Țiriac Air se află deja la a doua achiziție a unui avion fabricat de canadienii de la Bombardier, mai exact o aeronavă Global 6000, care a costat, din informațiile citate de sursă, 20 de milioane de euro.
În imaginile de mai jos se poate observa cum a fost personalizată aeronava prin imaginea cu mustața inconfundabilă a miliardarului, care a fost inscripționată pe coada avionului.
Avionul este înmatriculat YR-TIF și, conform surselor publice, are numărul de serie 9723. Acesta a fost fabricat în 2015, și a ajuns în România la începutul verii anului 2023.
Te-ar putea interesa și: Bilete de avion ieftine. Unde poți călători în octombrie cu sub 100 de euro
După cum indică datele producătorului, acest tip de aeronavă are o autonomie de zbor de 11.112 kilometri (6.000 mile nautice), poate zbura până la 17 ore, și poate transporta 17 pasageri. Aparatul de zbor nu este inclus în portofoliul de pe site-ul companiei.
Compania Țiriac Air, parte a Țiriac Holdings, are o vechime de peste 25 de ani și este specializată în servicii VIP și călătorii de afaceri. Țiriac Air este singura companie privată din România care deține un terminal privat, fiind un operator cu baza fixă.
Potrivit informațiilor de pe site-ul operatorului, Țiriac este proprietarul și operatorul unei flote compuse din trei aeronave și un elicopter de capacități diferite de transport, complet echipate, care asigură un nivel înalt de siguranță și confort.
Primul avion cumpărat de Țiriac Air de la compania canadiană este un Bombardier Global 5000. Compania a avut în 2022 o cifră de afaceri de 31,7 milioane de lei, în creștere cu 52% față de 2021, când a fost de 20,8 de milioane de lei.
Anul trecut, Țiriac Air, care are acționari două entități întregistrate în Cipru – Bebington Investments Limited (37,95%) și Callum Investments Limited (62,5-5%) – a avut o pierdere de 1,77 milioane de lei, cu peste 60% mai mică decât anul precedent, când ajunsese la 4,9 milioane de lei. În primul an al pandemiei, compania aviatică privată înregistrase o pierdere de 70,17 milioane de lei.