Cel mai recent exemplu de acest fel este o garsonieră din Cluj-Napoca, de nici 30 de metri pătrați, care recent a fost scoasă la vânzare la preț de vilă. Cei care au văzut anunțul au rămas fără cuvinte. Garsoniera s-a vândut cu 229.990 de euro.
Cluj-Napoca este, la început de 2025, în topul celor mai scumpe orașe din țară când vine vorba de piața imobiliară. Prețul pe metru pătrat a ajuns la 3.000 de euro. Locuințele s-au scumpit cu 16% comparativ cu anul trecut.
Citește și 10 tendințe care vor redefini arhitectura, designul interior și construcțiile din România în 2025
Propeitarii profită de situație și încearcă să primească cât mai mulți bani atunci când vând o locuință. O garsonieră aflată în centrul orașului, cu o suprafață de 27 de metri pătrați, un spațiu de depozitare de 7 metri pătrați și acces la o curte comună, a fost scoasă la vânzare pentru suma de 229.990 de euro. La un simplu calcul se poate observa că prețul pe metru pătrat în cazul acestei garsoniere este de nu mai puțin de 8.518 euro.
Proprietara a precizat în anunțul său că locuința a fost complet renovată și că a beneficiat de
„Ba, sunteți nebuni?! Cu banii ăștia îți iei vilă la periferie!” / „8.500 €/mp? Cred că e aur sub travertin!” / „În ritmul ăsta, în curând o să vindem balcoane la preț de penthouse!”, au spus internauții.
Cluj-Napoca e pe primul loc când vine vorba de cele mai scumpe orașe din România. Prețul pe metru pătrat a ajuns la 3.000 de euro. Pe locul doi în topul celor mai scumpe orașe rămâne Brașovul, unde locuințele sunt cu 19% mai scumpe față de anul trecut. Astfel, pentru un apartament în acest oraș, cumpărătorii trebuie să achite, în medie, suma de 2.458 euro/mp util.
Prețurile din București s-au menținut stabile. Totuși, Capitala rămâne pe locul trei în topul celor mai scumpe orașe din țara noastră. Un apartament cu două camere costă aproximativ 96.800 de euro, adică în jur de 1862 de euro/mp util. În cazul locuințelor noi, prețul ajunge la 2.000 de euro/mp util.