Jean-Michel Jarre, pasagerul primului zbor cu maşina zburătoare KleinVision. Jarre, cunoscut pentru concertele sale spectaculoase cu lasere, a declarat că experienţa a fost „uimitoare”: „Într- o secundă vorbeşti cu şoferul, iar în următoarea, eşti acolo sus, în aer„.
Pentru a pilota AirCar, este necesară o licenţă de conducere, un permis de pilot şi un curs specializat de zbor de 2- 3 luni. Zajac speră ca maşina să fie disponibilă pe piaţă în aproximativ un an, după ce va primi aprobarea finală pentru zbor. „Facem legătura între şosea şi cer, oferind maşinilor libertatea pe care au simbolizat-o acum 50 de ani”, a adăugat el, pentru Skynews.ro.
AirCar nu este singurul vehicul zburător. În SUA, Modelul A al companiei Alef Aeronautics a primit deja aprobarea pentru zboruri de testare de la Administraţia Federală a Aviaţiei. Acesta a avut deja aproape 3.000 de precomenzi – şi, spre deosebire de AirCar, este electric.
Startup-urile din această zonă şi tehnologiile aferente intră pe ultima sută de metri, înainte să fie dat startul oficial comercializării acestora. Analiștii sunt convinși că în doi ani, cel mult trei, legislaţia şi piaţa vor permite comercializarea aşa-ziselor maşini zburătoare, care vor deschide o nouă eră în transportul de persoane.