- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Jucăria din copilărie pentru care poți primi până la 300.000 de dolari

23 Jun, 20:25 • Andrei Alina
Mulți dintre voi, deveniți între timp adulți, ați colectionat în copilărie surprize, cartonașe, ori ați avut gadgeturi sau jocuri care acum zac prin cutii în casele părinților sau bunicilor. Copiii voștri nu sunt interesați de ele, considerându-le demodate. Sunt însă unii colecționari care ar plăti o avere pentru aceste jucării vechi.
Jucăria din copilărie pentru care poți primi până la 300.000 de dolari

Anumite gadgeturi, jucării și jocuri din anii ’90 au devenit extrem de valoroase în prezent. Unele dintre ele, prețioase sentimental în copilărie, au ajuns să se vândă pentru mii de dolari pe site-uri de licitații.

 Cartonașul Pokemon Charizard din copilărie

Chiar dacă cartonașele Pokemon sunt populare în rândul copiilor și tinerilor, trebuie precizat că acestea au bucurat mii de generații. Dar dintre toate cartonașele Pokemon, Charizard este cel mai valoros. Cartonașele „shadowless” Charizard se pot vinde până la 299.000 de dolari pe site-uri precum eBay, potrivit playtech.ro. Lansat în 1999, doar 121 de astfel de cartonașe au fost produse. Cu cât sunt mai vechi, cu atât sunt mai valoroase. Cel mai valoros cartonaș poartă denumirea de Pikachu-Holo Illustrator, din 1998, și s-a vândut pentru 6.000.000 de dolari, existând doar 20 de exemplare în lume.

Citește și: Strategii de afaceri inspirate de jocurile de cărți: Cum să câștigi în business aplicând tactici diferite

 

Super Mario 64

Un alt joc la modă în anii 90 a fost Super Mario. În vara lui 2021, un joc Super Mario 64 rar, sigilat din fabrică, s-a vândut la licitație pentru 1.560.000 de dolari, devenind cel mai scump joc din toate timpurile. Nu fiecare cartuș este valoros, dar o versiune sigilată și nefolosită vă poate aduce bani frumoși.  Jocul, lansat în 1997, a fost primul joc Mario care a prezentat gameplay 3D și este considerat un clasic.

Citește și: Secretele de la Google. Cum poți găsi jocuri vechi precum Snake și Pac Man ascunse în browser

 

DVD și VHS

DVD Player și VSH au fost cândva la modă și erau tare mândri cei care le dețineau. Acum se mai găsesc doar în târgurile de vechituri.  Unitățile combinate, care au atât DVD cât și înregistratoare VHS, sunt deosebit de valoroase. Acestea se pot vinde frecvent pentru 200 de dolari sau mai mult, dacă sunt în stare de funcționare. Unitățile cu funcții speciale, cum ar fi upscaling-ul casetelor VHS și ieșirea prin HDMI, pot fi chiar mai scumpe.

Tamagotchi ‘P1’ 

Animalul digital Tamagotchi este considerat una dintre jucăriile iconice ale anilor ’90. ‘P1’ Tamagotchis este printre cele mai colecționabile astăzi, se vinde cu până la 2.500 de dolari. Alte modele rare sau ediții speciale se vând pentru 100-400 de dolari. Tamagotchi a fost lansat în mai 1997 în Statele Unite, având un real succes.

Consola Sega Saturn ‘This is Cool’

Sega Saturn nu a avut succesul rivalului său Nintendo N64, dar cu toate acestea s-a vândut bine. Consola a marcat începutul sfârșitului dominației Sega pe piața consolelor de acasă. Unele modele încă sunt căutate de colecționari. Modele precum consola Sega Saturn ‘This is Cool’ se vând frecvent pentru până la 800 de dolari, datorită faptului că doar 30.000 au fost produse.