Klaus Iohannis a ocupat fotoliul de la Cotroceni timp de 10 ani și 3 luni, argumentându-și decizia de demisie ca fiind ”o procedură prin care scutește România și pe cetățenii români de o criză”.
„Pentru a scuti România şi pe cetăţenii români de această criză, de această evoluţie inutilă şi negativă, demisionez din funcţia de preşedinte ale României. Voi pleca din funcţie poimâine pe 12 februarie. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a spus preşedintele.
Fostul președinte al României va primi o pensie formată din patru cifre, pentru că „în anii de predare, la început de drum, până s-a titularizat, a avut salariu foarte mic„.
Însă, Klaus Iohannis a fost cel mai bine plătit președinte al țării, iar conform Legii 406/2021, acesta va beneficia tot restul vieții de o îndemnizație lunară echivalentă cu 75% din salariul pe care l-a avut în funcția președinte, mai exact, va încasa lunar de la stat 11.000 de lei.
”Cu aproximare, normal, că n-am acces la informații legale de câștigurile sale, cred că va lua puțin peste 100 de puncte, asta însumează vreo 8.500 de lei. Nu va prinde 5 cifre, va fi un număr format din patru cifre, pentru că în anii de predare, la început de drum, până s-a titularizat, a avut salariu foarte mic.
Nici în zona primăriei nu s-a câștigat foarte bine, azi se câștigă mai bine. Dacă nu era președinția cred că ar fi ieșit cu o pensie mică, 5.-6.000 ca profesor de liceu, chiar și dacă ar fi rămas inspector”, a declarat Anton Hadăr, președinte Alma Mater, pentru Digi24.