- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

La ce te expui dacă plantezi acest copac într-o curte mică. Motivul pentru care specialiștii nu recomandă acest lucru

14 Aug, 10:31 • Toma Anca
Chiar dacă un copac schimbă complet peisajul grădinii tale, trebuie să știi ce tip ar trebui să alegi, în funcție de mărimea curții tale. Specialiștii spun că nu toți arborii pot fi plantați oriunde, pentru că, odată ce vor crește, s-ar putea să ai parte de neplăceri.
La ce te expui dacă plantezi acest copac într-o curte mică. Motivul pentru care specialiștii nu recomandă acest lucru

Dacă locuiești la curte, ar trebui să ai măcar un copac, însă, e bine să te gândești de două ori înainte să îl alegi, mai ales dacă nu ai foarte mult spațiu. Unele plante pot fi periculoase și nu doar pentru animale și copii, ci și pentru întreaga proprietate.

Citește și: Ce valoare are „Copacul banilor” în arta Feng-Shui. Se spune că planta atrage prosperitate financiară

Ce copac nu ar trebui să fie plantat într-o curte mică

Specialiștii recomandă să nu plantezi niciodată salcia plângătoare, dacă nu ai foarte mult spațiu. Chiar dacă printre cei mai apreciați arbori, pentru că se dezvoltă destul de repede și face și umbră, îți poate aduce mai multe neplăceri.

Unul dintre cele mai mari dezavantaje dacă ar o curte mică este că salcia plângătoare se dezvolte atât de repede și de mult, încât face umbră peste tot în curte, inclusiv spre casă. Totodată, devine și dificil de întreținut, ramurile salciei trebuie tăiate în mod regulat, altfel vor ajunge să crească într-un mod necontrolat

Acest tip de copac se poate extinde atât de mult încât vecinii la rândul lor ar putea ajunge să fie deranjați. Ea nu doar că blochează lumina soarelui, ci poate ajunge să împiedice creșterea altor plante din apropiere.

Deși are ramuri grațioase și căzute și se dezvoltă ușor, este totuși o plantă pentru curți mari. Ea poate ajunge ușor să deterioreze instalațiile subterane, dar și fundațiile unei case, scrie homesandgardens.com.

Un alt arbore pe care nu ar trebui să îl alegi dacă nu ai spațiu în curte este stejarul. Acesta crește destul de mult, atât deasupra, cât și sub pământ. De asemenea, împiedică la rândul său creșterea altor plante și face foarte multă mizerie în curte.