- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Lecția de bun simț primită în metrou. Dialogul devenit viral dintre o bucureșteancă și un tânăr care stătea întins pe trei locuri

31 Aug, 12:24 • Cornel Ghimeșan
Un bărbat fără maniere a primit o lecție de bun simț în metrou, în fața tuturor. Anca a mers cu metroul pe magistrala M1, iar la un moment dat a văzut un pasager care s-a întins pe trei scaune. Și-a pus adidașii chiar lângă el, pe scaun, nemailăsând loc altor oameni să stea.
Lecția de bun simț primită în metrou. Dialogul devenit viral dintre o bucureșteancă și un tânăr care stătea întins pe trei locuri

Când l-a văzut, tânăra și-a dat seama că degeaba îl roagă respectuos să se rezume la un scaun fiindcă nu ar înțelege. Așa că l-a umilit în fața tuturor, chiar în metrou.

Tânăra i-a oferit trei lei bărbatului pentru „handicapul” său. În acel moment, bărbatul i-a spus, șocat, că nu suferă de niciun defect locomotor, iar călătoarea i-a explicat că se referea la gestul în sine, nu la condiția sa fizică.

Citește și Ce a făcut femeia după ce a găsit în magazinul ei un portofel cu 4.500 de euro. Nimeni nu se aștepta

Dialogul din metrou devenit viral pe internet

„Pentru că sunt o fată milosă și bună la suflet, înainte să cobor din metrou la Iancului, i-am dat 3 lei acestui sărman. M-a întrebat de ce. I-am zis că pentru handicapul de care suferă. A pus piciorul jos de pe banchetă și mi-a zis că nu are handicap fizic. I-am zis: Nu pentru cel fizic ți-am dat…”, a spus Anca Dumitrache.

Gestul tinerei a creat o adevărată dezbatere pe Facebook, pe grupul „Ești din Sectorul 2”. Postarea s-a viralizat rapid, iar peste o mie de oameni au reacționat. Mulți au criticat-o pe tânără pentru gestul ei, spunând că nici ea nu a dat dovada de prea mult bun simț prin faptul că l-a pus la punct așa. Alții, însă, au lăudat-o și au constatat că cineva chiar trebuia să-l pună la punct.

„Bravo, cineva trebuia să facă asta”, „Bestială faza”, „Bine i-ai făcut”, „Dacă ar fi mai mulți care să ia atitudine contra nesimțirii… poate că am face un pas înainte pe drumul normalității. Bravo, fată deșteaptă”, au spus internauții.

Au fost și unii internauți care l-au apărat pe tânărul care s-a întins pe cele trei scaune. „Nu cred că merită nimeni umilirea în mediul online, indiferent de motive”, a spus un alt internaut.

Citește și Facturile la energie s-au triplat! Există un truc simplu prin care poți face economie | E la îndemâna oricui

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult