Lidia Fecioru a vorbit pe larg despre motivele pentru care partenerii dintr-un cuplu pot dori să doarmă separat. Potrivit bioenergoterapeutei, atunci când partenerii dorm separat, aceștia trebuie să își pună niște semne de întrebare despre relația lor.
Motivele pentru care partenerii dorm în camere diferite pot fi foarte practice în unele cazuri, iar bioenergoterapeutul spune că acestea pot fi de înțeles. Însă, în general, atunci când acest fenomen își face apariția, trebuie să ne punem niște întrebări.
„Când s-au separat dormitoarele, trebuie să-ți pui semne de întrebare în relație. Poate că unul nu suportă aerul condiționat și vrea să doarmă fără, dar celuilalt îi este cald și nu poate dormi în căldură și atunci este de înțeles”, a explicat Lidia Fecioru, potrivit Antena 3 CNN.
Un alt detaliu menționat de Lidia Fecioru este faptul că nu este nicio problemă dacă acest lucru este temporar. Cu toate astea, efectele unei astfel de decizii pot schimba radical dinamica dormitorului.
„Mai înțeleg și când unul dintre parteneri sforăie foarte tare, iar celălalt partener nu se odihnește. Nu este nicio problemă dacă aceste lucruri sunt temporare, dar, unde se lărgește locul între doi oameni, este loc și de al treilea. Efectele sunt și pozitive și negative în cazul despărțirii dormitorului”, mai explică specialista.
Potrivit expertei, un partener care are un somn agitat, care ne afectează și nouă confortul pe timpul nopții, poate duce la probleme chiar și pe timpul zilei. Ea susține că, în astfel de situații, putem ajunge să ne urâm partenerul. O situație de acest fel poate surveni și atunci când apare pe lume un copil.
„În prima lună de zile, copilul se obișnuiește cu mama și este normal să fie lângă ea. Când mama este după naștere, trebuie să se ridice, să hrănească copilul. Lucrul acesta este și pentru mamă, pentru confort, dar și pentru copil”, spune aceasta.