- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ligia Deca: „Zilele următoare se va desfășura a doua etapă de admitere”. Ce trebuie să știe elevii care nu s-au înscris încă la liceu

03 Aug, 17:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ligia Deca a publicat pe pagina oficială de Facebook un mesaj referitor la admiterile la liceele din România, de anul acesta. Potrivit ministrului Educației, „orice copil care nu este încă înscris în clasa a IX-a poate participa, în zilele următoare, la a doua etapă de admitere”.
Ligia Deca: „Zilele următoare se va desfășura a doua etapă de admitere”. Ce trebuie să știe elevii care nu s-au înscris încă la liceu

Ligia Deca a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook referitor la procesul de înscriere la liceu. Potrivit ministrului Educației, „orice copil care nu este încă înscris în clasa a IX-a poate participa, în zilele următoare, la a doua etapă de admitere”.

Te-ar putea interesa și: Vești importante pentru studenții din România! Ministerul Educației schimbă regulile

foto: admitere/sursa: portal invatamant

Ligia Deca: „Zilele următoare se va desfășura a doua etapă de admitere”

Potrivit precizărilor făcute de ministrul Educației, calendarul de admitere conține o nouă etapă de înscriere. Astfel, copiii care nu au fost repartizați în prima etapă se pot înscrie în perioada următoare.

„Continuă procesul de înscriere la liceu! În situația în care copilul dumneavoastră nu este încă înscris în clasa a IX-a, calendarul de admitere conține o nouă etapă de înscrieri, ce se va desfășura în perioada următoare.

Pot participa la această etapă de admitere copiii care au fost repartizați computerizat în prima etapă, dar nu s-au înscris la școala unde au intrat, cei care au participat la repartizare, dar nu au fost repartizați, precum și cei care nu au susținut evaluarea națională și, deci, nu au participat la repartizarea computerizată.

Practic, orice copil care nu este încă înscris în clasa a IX-a poate participa, în zilele următoare, la a doua etapă de admitere.

Mai jos, calendarul încrierii și, în linkul din comentarii, mai multe informații despre etapa a doua de admitere în învățământul liceal, publicate de Ministerul Educației”, afirmă ministrul într-o postare pe Facebook.

Admitere la liceu, etapa a doua

De asemenea, Ligia Deca subliniază faptul că părinții pot solicita informaţii cu privire la înscriere la inspectoratul şcolar din fiecare județ: „Solicitați informații cu privire la înscriere la inspectoratul școlar din județul dumneavoastră!”.

În această etapă de admitere, conform datelor publicate de pagina oficială a Ministerului Educației, se pot înscrie:

  • candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen;
  • candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini;
  • candidaţii care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua;
  • candidaţii care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizaţi computerizat;
  • candidaţii pe locurile speciale pentru rromi şi a candidaţilor pentru locurile distinct alocate candidaţilor cu CES în unităţile de învăţământ de masă, absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut evaluarea naţională

Calendarul

Pe pagina oficială de Facebook a Ministrului Educației se arată:

  • 5 august 2024- înscrieri pentru probele de aptitudini
  • 6-7 august 2024 – desfășurarea probelor
  • 8-9 august 2024 – afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor
  • 12-14 august 2024 – înscrierea la a doua etapă de admitere
  • 19-20 august 2024 – repartizarea candidaților la nivel de Comisie județeană de admitere/a municipiului București

Te-ar putea interesa și: Educaţie financiară. Investiţii simple şi profitabile pentru români, direct de pe telefon: „Poţi începe cu 100 de lei pe lună. Funcţionează ca Pilonul II de pensii”