- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Lista telefoanelor mobile pe care WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 iunie 2024

29 May, 08:21 • Adrian Popovici
Vești proaste pentru românii cu aceste telefoane, de la 1 iunie nu vor mai avea acces la WhatsApp. Ce alternative au
Lista telefoanelor mobile pe care WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 iunie 2024

Începând cu data de 1 iunie 2024, mai multe modele de smartphone-uri folosite și în România nu vor mai beneficia de suport pentru WhatsApp, una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie din lume. Astfel, aplicația nu va mai putea fi folosită pe unele dispozitive mai vechi, arată Playtech.

Conform anunțului oficial, WhatsApp va înceta să ofere suport pentru telefoanele care utilizează versiuni mai vechi ale sistemului de operare Android și iOS. Această schimbare va afecta diverse modele populare, care nu mai primesc actualizări de software necesare pentru a rula aplicația în condiții optime.

Printre telefoanele care nu vor mai avea acces la aplicația WhatsApp de la 1 iunie se numără:

  • iPhone 5;
  • iPhone 5c;
  • Samsung Galaxy S3;
  • Galaxy Note 2;
  • HTC Desire 500;
  • Sony Xperia M.
WhatsApp. Foto: Unsplash
WhatsApp. Foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și: Avertisment pentru toți utilizatorii WhatsApp! Este confirmat: conversațiile sunt urmărite! 

Cum vor fi afectați utilizatorii WhatsApp?

Trebuie precizat că includerea acestor telefoane pe lista  face parte din politica periodică a WhatsApp de a renunța la suportul pentru dispozitive mai vechi, cu scopul de a asigura securitatea și performanța aplicației pe dispozitivele active. Românii care au astfel de telefoane sunt încurajați să își actualizeze dispozitivele la versiuni mai noi ale sistemului de operare sau să achiziționeze modele de smartphone-uri mai recente, pentru a continua să folosească aplicația fără probleme.

Pentru utilizatorii acestor telefoane, decizia WhatsApp înseamnă că, începând cu data de 1 iunie 2024, aplicația de pe telefoanele lor nu va mai funcționa corect sau chiar deloc. Aceasta înseamnă că mesajele nu vor mai putea fi trimise sau primite, iar funcționalitățile aplicației vor deveni inaccesibile. În plus, utilizatorii nu vor mai primi actualizări de securitate, ceea ce îi va expune la posibile vulnerabilități de securitate.

În acest moment, după cum explică specialiștii, cei care folosesc aceste telefoane au la dispoziție trei variante distincte după ce rămân fără aplicația WhatsApp:

  1. Achiziționarea unui telefon nou. Utilizatorii pot opta pentru cumpărarea unui smartphone nou care suportă cele mai recente versiuni de Android sau iOS. Aceasta reprezintă cea mai sigură soluție pentru a garanta compatibilitatea continuă cu WhatsApp și alte aplicații esențiale;
  2. Actualizarea software-ului. Dacă telefonul permite actualizări ale sistemului de operare, utilizatorii ar trebui să se asigure că instalează cea mai recentă versiune disponibilă. Aceasta poate prelungi durata de utilizare a dispozitivului;
  3. Folosirea altor aplicații. Românii pot apela la diferite alternative la WhatsApp, precum Telegram, Signal sau alte aplicații de mesagerie care oferă funcționalități similare și suport pentru versiuni mai vechi de sisteme de operare.

Citește și: Totul despre cum poți afla locația unui contact din WhatsApp. Adevărul despre funcția devenită virală pe internet